Fara a avea limita de varsta pentru consum, o bere facuta special pentru caini a dat lovitura in pet-shopurile australiene. Dupa ce iesi cu cel mai bun prieten al tau la terasa, acesta te si poate ajuta sa ajungi acasa, fiindca berea pentru catei nu contine alcool.

DogBeer sau DB, a fost facuta de Leise Schumacher care detine, in Sidney, un magazin cu hrana pentru animale. Ideea i-a venit dupa ce a observat ca cei doi caini ai ei, Louis si Vuitton, se agitau de nerabdare cand vedeau cateva picaturi de bere.

"Sloganul este 'Cinsteste-ti cel mai bun prieten cu o bere"', spune Schumacher, conform metro.co.uk.

"Eu am baut din ea. Are gust de friptura si miroase ca o bere obisnuita", a adaugat aceasta.

Schumacher, in al carei magazin se vand si prajiturele cu aroma de ficat pentru catei, spune ca berea obisnuita nu este sanatoasa pentru catei. In schimb, DogBeer e buna pentru rinichi si contine proteine, grasimi, dar si extract de malt.

Berea speciala este ambalata in sticle maro - identice cu cele de bere normala - si se vinde in cafenelele locale. De asemenea, o sticla costa la fel cat o bere obisnuita - 2,5 lire sterline.

"Este foarte cunoscuta printre cei care au catei. Multi oameni cumpara cateva sticle si pentru caini, atunci cand merg in vizita la prietenii lor", a spus Schumacher. "Am vandut cateva sute de sticle pana acum".