Tu n-ai nimic sa-mi dai? Macar un bilet la clasa a doua la acceleratul cu banchete de musama, care pleaca la noapte din Baia Mare si ajunge maine noapte in gara la Mangalia…De ce crezi tu ca n-as suporta sa ma imbulzesti cu inca zece in compartiment? Da-mi macar locul de la geam, ala de pe rotile din spate ale vagonului, ala de langa toaleta fara usa, nu ma sperie mirosul de pisat. Da, la fereastra aia care nu se inchide, ti-am zis ca nu ma deranjeaza sa fluture pe afara perdeaua beige cu stema CFR-ului. In fond, carpa aia soioasa era batista pe care o falfaiam la despartirea de nesuferita casa si tot zdreanta aia imbacsita era steagul de razboi pe care-l arboram la debarcarea din Mangalia.

Tu n-ai vazut ce oferte mi-ai trimis? Sa-ti stea in gat toate resorturile ultra all-inclusive din Turcia, nu mai imi trimite nimic care se tremina cu mediteranean-view, nu ma incalzeste cu nimic ca ai suplimentat cu trei charter-uri zborururile la Halkidiki, fa-te ca uiti sa-mi trimiti tot ce se declina cu Costa si nu cumva sa-mi incarci Inbox-ul cu marile tale reduceri la Nisipurile de Aur! Unde-i oferta aia pe care ti-o cer de asta iarna? ‘’Cazare in tabara scolara, vila Albatros, Eforie Sud, 1 stea.’’ E chiar atat de greu? Chiar n-o s-o mai vad niciodata pe tataroaica aia pitica, fiica femeii de serviciu de la Albatros, singura fata care m-a facut sa-mi parjolesc orgoliul si m-a convins sa joc elasticul…si care intre timp sigur a devenit cea mai frumoasa femeie din Univers?

De ce te caznesti sa-mi gasesti ceva cu mic dejun inclus? Urasc vacantele cu bed and breakfast. Lasa ca ne descuram noi, baietii, cu piata. Si daca dam de Alina, ea o sa ne faca in fiecare dimineata cea mai buna salata din rosii de Galati si branza de Sibiu. Apropo, mai stii ceva de Alina? E fata aia bruneta de la liceul de fete, care la intoarcerea de la mare a dormit tot drumul in bratele mele si, in gara la Jibou, a scos din cutie un absorbant si mi-a scris cea mai frumoasa declaratie de dragoste. Am intors hi5-ul pe dos, n-am dat de ea nicaieri.

Tu ai uitat pana si strada unde era ghereta de unde Max cumpara cea mai ieftina bere din Eforie. Aveam banii calculati la sange: 10 beri Malbera toata gasca, pana la rasaritul soarelui.

Tu nu stii nimic. Tu nu-mi dai nimic. Tu nu pui suflet. Tu nu esti ‘’vara asta’’. Tu esti doar un sezon turistic.

Comenteaza pe Viata si acordeoane.