Un angajat al autoritatilor londoneze - care se ocupa de stransul gunoaielor - a devenit renumit pentru felul in care isi face meseria. Un clip postat pe YouTube in care acesta danseaza relaxat, avand castile pe urechi si adunand hartii de pe strada, aduce aminte de stilul lui Fred Astaire.

Imigrantul polonez Zbigniew Colbecki, in varsta de 47 de ani, recunoaste ca slujba sa nu e "cea mai interesanta din lume", dar spune ca o face cu placere, pentru ca ii face fericiti pe cei din jur.

Departe de a fi respingator, flexibilul Ziggy, care a venit in Anglia in urma cu trei ani, parca pluteste pe trotuar. Danseaza si se invarte in jurul batului sau pentru strans gunoaie, ca intr-un baston de gentleman, starnind invidia pana si celor mai energici amatori de cluburi.

Atunci cand Ziggy si-a facut aparitia in Londra, forumurile locale au vuit de discutii si intrebari: cine ar putea fi misteriosul "gunoier dansator" si oare ce asculta in casti?

Ziggy a lucrat ca DJ in orasul sau natal, Torun, unde a si cantat intr-o trupa rock. De asemenea, a fost si jongler intr-un circ spaniol. Pe iPod are peste 1500 de melodii, printre care si Duffy, care e cantareata lui preferata. "Imi place foarte mult Amy Winehouse, iar cateodata ascult "Mercy", a lui Duffy, de 50 de ori pe zi. Improvizez miscarile si-mi urmaresc umbra sau ma uit in geamurile magazinelor", spune acesta, conform The Sun.

"Cand sunt la lucru, dansez, pentru ca e mult mai distractiv asa. Imi place cand ii fac pe oameni sa zambeasa, iar primarul m-a sprijinit foarte mult, lasandu-ma sa-mi fac treaba in acest fel", a adaugat Ziggy.

"Daca pe lume ar fi mai multi oameni ca el, atmosfera ar fi mult mai relaxata", spune un locuitor.

Ziggy la treaba