Un primar din Turcia il da in judecata pe regizorul celei mai recente productii Batman, pretinzand ca acesta a furat numele orasului pe care primarul il administreaza.

Primarul din Batman, un vechi oras din sud-estul Turciei, spera sa obtina suma dorita daca va castiga impotriva lui Cristopher Nolan. Nolan este regizorul celei mai recente productii Batman, "Cavalerul Negru".

Hüseyin Kalkan, primarul social-democrat al orasului Batman, pretinde ca producatorii americani au preluat numele orasului sau fara sa-l anunte, arata The Telegraph.

"Exista un singur Batman pe lumea asta. Producatorii americani au folosit numele orasului nostru fara sa ne informeze", a spus Kalkan. De asemenea, primarul crede ca o serie de crime neelucidate, care au avut loc in orasul sau, au drept cauza impactul psihologic pe care filmul l-a avut asupra locuitorilor.

Pentru proces, Kalkan va prezenta documente ce dovedesc ca originile intemeierii orasului dateaza dinainte de anul 1939, cand a fost lansat personajul Batman.

Productia "Cavalerul Negru" a avut un succes rasunator dupa ce actorul Heath Ledger, care interpreta rolul lui Joker, a fost gasit mort in apartamentul sau, in luna ianuarie. Ledger a murit in urma unei supradoze accidentale de medicamente.