Un stat australian a scos la concurs "cel mai bun job din lume": sa castigi un salariu frumusel pentru a lenevi timp de sase luni pe o superba insula tropicala. Salariul este de 105.000 dolari americani iar drumul pana in insula Hamilton din Marea Bariera de Corali este platit, a anuntat marti guvernatorul statului Queensland, citat de AFP.

Administratorul insulei va trebui sa indeplineasca o serie de sarcini: se va plimba pe nisipurile fine si va face scufundari. In schimb, angajatul va trebui sa informeze saptamanal publicul prin intermediul blogurilor, fotografiilor si secventelor video.

Norocosul care va obtine acest post trebuie sa fie un bun inotator, sa fie comunicativ si sa poata vorbi si scrie bine in engleza.

"De asemenea va trebui sa tina legatura cu presa din cand in cand si sa povesteasca despre viata sa pe insula; deci candidatii ideali nu trebuie sa fie timizi si trebuie sa iubeasca marea, soarele si viata in aer liber", a explicat guvernatorul Paul Lucas.

Cei interesati pot aplica la acest job pana la 22 februarie. Selectia finala va avea loc in mai iar contractul de sase luni va incepe la 1 iulie. Cei interesati pot aplica la adresa www.islandreefjob.com

Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de recif coraligen din lume cuprinzand aproximativ 3.000 de recifuri si 300 de insule ce se intind de-a lungul a 2.600 kilometri si acopera o suprafata de 344.400 km². Reciful este situat in Marea de Coral in apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.