Intrucat planul de relansare propus de guvernanti abunda de formulari vagi, fara a veni cu ceva concret, un grup de specialisti pe care i-am coordonat azi noapte pana pe la ora 3 cand se facusera manga, au lucrat la un raport secret pe care, desi il semnez, nu mi-l asum. Exact dupa modelul Pogea, fie-i inteligenta usoara! Iata ceea ce propune Grupul Independent de Analiza a Starii Tampite a Economiei locale.

*Stimularea consumului prin Ordonanta de Urgenta. Articolul 1. Cine nu consuma mai mult, ma-sa-i curva. Art2. Cine consuma mai mult, ma-sa ii o doamna. Art. 3. Consumul excesiv e numa bun pentru combaterea deficitului de cont si de curent.

*Atragerea de investitii prin simplificarea procedurilor si documentaţiei tehnico-economice necesare. Lansarea programului “Investitor doar cu buletinul”, prin care orice strain care vine si care are asupra sa un buletin va fi declarat Investitor Strategic. Numarul investitorilor se va tripla astfel, ajungand la 6. Cei care nu au buletin, li se va face la repezeala unul.

*Incurajarea productiei alimentare romanesti prin cateva masuri, am impresia.

*Relansarea productiei de automobile. Cine cumpara o masina, sa i se dea doua case. Cine cumpara doua case, sa i se dea o strada gratis. Cine cumpara mai mult, sa fie bagat la puscarie ca s`a imbogatit ilegal.

*Relansarea industriei de locuinte. Dupa modelul planului de salvare a bancilor din SUA, statul va garanta orice achizitie de imobile. Practic, Statul va plati cetatenilor sai cate o casa, in momentul si in regiunea aleasa de cetatean. Exceptie fac cetatenii Nastase A. si Mitrea M.

*Limitarea importurilor de materii prime, prin masuri de bun simt care vor fi cautate ulterior si aplicate la o data care va fi apoi stabilita cumva.

*Sprijin instituţional pentru promovarea produselor româneşti la export pe alte pieţe. Pentru asta va fi trimis un commando de voluntari romani pe pietele externe pentru a`i extermina pe ceilalti competitori. Eventualele falimente romanesti vor fi trecute la victime colaterale.

*Relansarea economiei prin masuri logice care sa ajute la relansarea economiei. Orice masura ilogica, daca nu se poate nicicum aplica, se abroga.

Documentul devine neinteligibil. Astept propuneri…

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.