Cel mai bun job din lume - administrator de insula tropicala, salariu de 103.000$ in sase luni - a starnit un interes enorm, astfel incat serverul care trebuia sa primeasca CV-urile solicitantilor a cedat, dupa ce a inregistrat peste un milion de accesari in trei zile, potrivit BBC News. Printre aplicanti figureaza si doi romani, dintre care unul isi asorteaza imaginile cu muzica orientala.

Slujba nu necesita vreo calificare speciala, in afara de disponibilitatea de a inota, de a face scufundari si de a te plimba cu barca. Pe langa cei 103.000 de dolari, fericitului administrator i se pune la dispozitie o vila cu trei dormitoare, dotata inclusiv cu piscina.

Anuntul de angajare a unui administrator pentru insula Hamilton din Australia a starnit atat de mult interes incat departamentul de turism s-a vazut obligat sa treaca de la un singur server, cum folosea de obicei, la 10.

Directorul biroului de turism din Queensland s-a declarat coplesit de raspunsurile primite.

"Dumnezeul, ce am facut?", a glumit el, dupa ce volumul mare de trafic a cauzat caderea serverului.

Termenul limita - 22 februarie

Administratorul va lucra doar 12 ore pe luna. Sarcinile sale includ hranirea celor cateva sute de specii de pesti si colectarea postei.

Administratorul va trebui, de asemenea, sa faca un blog, un jurnal foto si sa posteze imagini video care sa atraga turistii in regiune.

Peste 2.000 de aplicatii video au fost deja trimise pe adresa departamentului de turism, o echipa de 10 oameni incepand, de astazi, selectia candidatilor.

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 22 februarie.

Insula Hamilton cea mai mare insula nelocuita din regiune.

Pana in mai, vor fi selectati 11 candidati, unul dintre ei urmand sa fie votat de vizitatorii site-ului. Cei 11 vor fi invitati pe insula, pentru interviul final, care va dura patru zile. Castigatorul isi va incepe 'munca' pe 1 iulie.

Imaginile cu care romanii spera sa castige concursul

Australia face reclama pentru "Cel mai bun job din lume"