*De sunat la FMI, Oare aia incheie acorduri stand by cu persoane private? M`am saturat sa vad cum mi se deterioreaza indicatorii personali.

*Ma suna directorul de la produse retail, ca ar fi bine sa mai marim dobanda la depozite, ca la 6% cat o avem acum clar n`o sa vina niciun client. I`am dat ordin s`o duca la 40%. A trebuit tot eu sa`i explic prostului care`i strategia. Atragem clienti, pe urma ne declaram in incapacitate de plata din cauza crizei, si`i cerem lui Boc sa marce banu in banca noastra, dupe modelul german. Sa plateasca Statul, da`i dreaq de nesimtiti.

*Aseara m`am enervat la culme din cauza unui nenorocit de somon fume primit de la un client amarat care voia un credit de 1.500 de euro si care se`mputise`n geanta. Asa ca am decis sa scap de activele tocsice, cu aceasta ocazie. Am aruncat somonu, da` mirosu tot ramanea. Am aruncat si geanta, da` in hol tot nu puteai respira. Pana la urma am priceput. Asa`i si cu bancile. Degeaba scapi de activele alea ca mirosu de Lehman tot va persista cativa ani. Am impresia ca fac baie.

*Am trimis ieri la BNR noile norme interne ca sa mi le aprobe. Nu au cum sa le respinga, in opinia mea. Am bagat macsima protectie la risc. Avansul minim obligatoriu in cazu creditelor ipotecare: 150%. Grad de indatorare permis- 30% daca esti necasatorit si 1% daca ai nevasta. Bugetarii nu au dreptu la credit, ca sunt carpele lui Boc. Aia din sectoru privat, au dreptu la un credit /10 ani, dar nu mai mult de 1.000 de euro, si aia trasi in minim 20 de rate a cate 50 eur. Giranti admit, da` numa dupe o prealabila testare psihologica. Sunt curios de data asta ce`o sa mai obiecteze BNR`ul?

*Cica sa`mi desfiintez toate activitatile care nu sunt core-activity. Recomandare din centrala. Bai frate, deci cum ar veni trebuie sa renunt aproape de bunavoie la salonu de masaj unde in ultima vreme trimiteam clientii deprimati din cauza ratelor? Naspa, frate! Imi pare rau mai mult de giacuzi`ul din biroul meu, cu alea doua negrese bune rau, da` retardate. Asta`i viata, tata! Le trimit inapoi la consiliat clientela, ce sa ma fac?

*Mai bine nu! Imi instalez automate din alea din care are ING`u, ca sa scap de cheltuielile cu personalu. Bai, chiar…a propos de ING, care concediaza nush cati. Oare da afara si ATM`uri din alea inteligente? Daca da, cum le comunica vestea proasta? Le transfera pe hard un fisier in care le spune: Fratioru meu, am inpresia ca nu ne merge bine si va trebui prin prezenta ca sa te anunt ca vei fi deconectat dupe o perioada de preaviz de 15 zile”? Oare cum s`o fi simtind si ATM-ul care primeste un input de genu asta?

*Mail de la un client. Ar vrea finantare de 10 miliuane de euro pentru nush ce proiect. Am crezut ca glumeste tampitu. I`am raspuns « Siiiigur ca da. Stati sa ma pieptan si vin eu personal sa va aduc banii. Ha,ha,ha”. Dupa ce am dat send, am vazut ca mailul era de la Guvern, ca le trebe bani pentru pensii. L`am sunat pe Boc sa`mi cer scuze pentru gluma. Plangea saracutu la telefon, de nu mai intelegeau nici aia de ne asculta ce voia sa`mi zica. Dupa 5 minute l`am vazut insa la Realitatea, cum se jura ca totul e bine si ca tine in mana fraiele bugetului. Cred ca s`a drogat cu ceva.

*Tot pauza de masa. A venit pe intranet o circulara in care suntem atentionati la expunerea la risc. Foarte ciudat. Nu se spune nicaieri care risc!!! Poate trebuie sa deducem noi, dar nu ni se sugereaza niciun indiciu in text. Daca e totusi, o gluma? N-o sa raspund.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.