Scrisoare de la BNR. Cica sa-mi justific nivelul dobanzii la creditele ipotecare pe care oricum nu le dau. Le-am raspuns imediat. Frate, nivelu de 25 % se compune din urmatoarele: nivelu corect de 30 % din care scadem 5 % ca sunt eu generos. Deci treizeci minus cinci egal douazecisicinci, corect?

L-am pus pe raspuns intr-un tabel in Ecscell, ca sa fie matematic riguros si l-am trimis. Da` nu inteleg ce-i roade pe ei nivelul dobanzii mele? Ce, eu le scriu sa-i intreb din ce-si compun dobanda de politica (pe alocuri) monetara?Nu-i intreb! Ce dracu, am ajuns sa ne luam noi intre noi la intrebari din astea?

Aseara am facut un brainstorming de unu singur, timp de o ora. Inainte facusem singur si un focus grup, dar cam lancezea discutia. Chinuitor, brainstormingul, da` am ajuns la rezultate surprinzatoare. Am descoperit cum sa ma diferentiez de ceilalti bancheri!!!

Creditul in bonuri de masa. Nu sunt bani? Foarte bine! Dam credite in bonuri de masa, echivalent. Castiga si amaratii aia de le tiparesc, castiga si clientul, deblocam si creditarea. Ii analizam solicitantului dosarul si ii spunem. "Frate, te califici in urma scoringului, pentru 800 de bonuri de masa. Le vreai? Daca nu, esti trecut in Centrala Riscurilor Alimentare, maine ti le dam, fraiere!".

De analizat cat m-ar costa sa introduc la bancomate acelasi sistem. Bagi cardul si pe ecran sa apara intrebarea. "Cate bonuri de masa doriti sa retrageti?" Genial, trebuie sa-mi inregistrez neaparat descoperirea, sa nu mi-o fure ceilalti!!!

Ne-am intalnit aseara cu fratiorii din celelalta banci sa vedem ce facem. Am hotarat sa dam cu banul sa vedem cine acorda luna asta cele doua credite ipotecare. A iesit Cheliosul, care s-a jurat pe toti angajatii lui ca nu are bani sa dea credite. Am pus mana de la mana si am strans 3.000 de euro si i le-am dat, sa nu mai urle atata. Ne-a promis ca ii va baga in creditare, da` ca va face licitatie pentru creditele alea. Cine va plati a mai mare dobanda, a lui sa fie amandoua. Excelenta idee!!!

Citeste integral si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.