In epoca actuala, se pare ca patentele sunt la fel de frecvente precum dulciurile oferite copiiilor de Halloween - peste 260.000 de patente au fost inregistrate in Statele Unite in anul fiscal 2007. Dar, in timp ce cateva inventii au reusit sa schimbe cursul vietii a miliarde de oameni, alte sute de mii s-au dovedit absolut inutile.

Fox News a realizat un top al celor mai stupide inventii ale secolului trecut. La final, doua inventii considerate intial stupide, dar care s-au dovedit, in final, extrem de utile.

1. Sacul detasabil pentru caini

Ati fost deranjati vreodata ca prietenul cel mai bun al omului, cainele, lasa prea mult par in masina pe care o conduceti? Atunci sacul detasabil pentru caini este solutia potrivita. In acest fel, cainele va calatori in afara masinii, intr-un sac de cauciuc agatat de portiera. Click aici pentru detalii.

2. Peruca pentru pisici

Pare destul de greu de decorat o pisica, dar un inventator a gasit solutie: peruca pentru micile feline. Click aici pentru detalii.

3. Degetele iPhone

O companie austriaca s-a gandit ca ecranele mult iubitelor iPhone au nevoie de protectie, asa ca ofera utilizatorilor o masca de latex pentru degete, astfel incat sa feriti touch-screen-ul de amprente. Click aici pentru detalii.

4. Scaunul cu rotile si ... pedale

Pentru oamenii care nu pot sa mearga ... dar care inca pot pedala. Click aici pentru detalii.

5. Dartsul gonflabil

Tabla de darts gonflabila este de marimea unei cani obisnuite. Nu va faceti griji - produsul se vinde cu un kit de astupat gaurile, in cazul in care se intampla asa ceva. Click aici pentru detalii.

6. Suportul iFlyz

Suportul de prindere pentru iPhone. Foarte ieftin - 29,95 dolari, inclusiv taxe de transport. Click aici pentru detalii.

7. USB-ul pentru incarcarea telefonului mobil

Modelul P970 produs de Motorola, de o simplicitate Zen - o baterie reincarcabila via USB. Pacat ca a fost retras de pe site-ul Motorola. Click aici pentru detalii.

8. Cum ne dam seama daca am lovit cu masina un pieton

Cineva s-a gandit ca si oamenii care fug de la locul unui accident vor sa afle daca au lovit un om sau nu. Click aici pentru detalii.

9. Botnita anti-mancat

De fapt, este o masca metalica pentru cei care nu se pot abtine sa manance tot timpul, desi probabil ca exista metode mult mai usoare pentru a slabi. Click aici pentru detalii.

10. Capcana pentru alarma falsa de incendiu

Prezentata in februarie 1938 in revista Modern Mechanix, capcana prinde mana celui care apasa butonul de alarma si il tine prizonier pana cand pompierii ajung la locul faptei. Perfecta pentru alarmele false, dar destul de neplacuta in cazul in care este vorba, intr-adevar, de un incendiu. Click aici pentru detalii.

Bonus: Doua inventii care par stupide, in prima instanta, dar sunt extrem de utile

1. Scaunul ejectabil pentru elicoptere

Scaunul ejectabil cu propulsie verticala nu pare a fi cea mai buna metoda in cazul elicopterelor, din cauza elicei. Si totusi, elicopterul de atac rusesc Kamov Ka-50 este dotat cu asa ceva. Solutia? Inainte ca pilotul sa se ejecteze, incarcaturi explozive distrug cele sase pale ale elicei, astfel incat pilotul scapa de decapitare. Click aici pentru detalii.

2. Pixul antigravitatie

Probabil ca stiti vechea poveste: oamenii de stiinta ai NASA au cheltuit milioane de dolari pentru crearea unui pix care poate sa scrie si in conditii de gravitatie zero. Cand s-au confruntat cu aceeasi problema, rusii au folosit pur si simplu un creion.

Desi pare o pledoarie pentru lucrurile simple, povestea este complet falsa.

Pixul Gravitatie Zero a fost dezvoltat de americanul Paul C. Fisher si a fost inregistrat ca fiind singurul pix capabil sa scrie in spatiu, sub apa, chiar si pe hartie.

In cele din urma, atat NASA cat si Rusia au adoptat acest pix, din cauza pericolelor pe care le poate genera mina unui creion rupta in conditii de gravitatie zero. Click aici pentru detalii.