Va spuneam ieri pe la 5 dimineata (aici) despre cuplul de neozeelandezi care a disparut imediat dupa ce banca le-a virat din greseala 7 milioane $ in cont. Ei au fost localizati ieri in China (in Pekin, mai exact), unde si-au adus si cativa membri ai familiei, sa petreaca cum scrie la carte, dar pe cand sa-i ridice Politia, cei doi (plus alti doi membri ai familiei) au disparut iar, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Stirea a aparut in presa locala, care mai precizeaza ca functionarul bancar care le-a virat banul in cont e in pragul colapsului nervos. Povestea e chiar haioasa, dar nu asupra ei vreau sa ma opresc, ci la erorile care o fac posibila.

In urma cu cateva zile, in Franta, un ATM apartinand de Banque Populaire elibera bancnote de 50 de EUR in loc de 20. Prima oara, solicitandu-i-se 100 EUR, a eliberat 5 bancnote a cate 50 EUR. Clientul i-a mai cerut 100 de EUR si a mai primit 5 bancnote a cate 50. Omul a sesizat un functionar bancar care a scos din priza ATM-ul.

Inaintea Revelionului din 2005, in Lille s-a petrecut acelasi lucru, insa primul om care a scos banii le-a spus trecatorilor, astfel ca in scurta vreme s-a format o coada lunga de zeci de metri la ATM-ul in cauza, desi mai erau inca alte 3 automate.

Parandu-i-se suspecta coada, un angajat al bancii a iesit sa vada ce se intampla si a incremenit, auzind de generozitatea bietei masini. S-a recuperat in cele din urma, aproape intreaga suma. Si mai sunt multe exemple…