Duminica dimineata se lucra din greu la planul anticriza, frumoasa Udrea croseta, madam Andronescu corecta lucrari de control, Nica-si lustruia chipiul iar Blaga-l imita pe cainele Vasile cu Pogea langa el care numara de cate ori a latrat. Ceilalti ministri motaiau, ascultandu-l pe Boc cum explica a suta oara ca vinovat de toate relele pamantului este fostul sef de clasa, derbedeul Tariceanu, si ca el n-are nicio vina.

Tihna unei eficiente sedinte de Guvern s-a dus cand tova... aaa, domnul Basescu furios a intrat pe usa. Boc a fugit la colt si acolo a stat pana la sfarsit. Nici nu l-am vazut, asa de cuminte a fost. Toti copiii si-au bagat manutele cu jucarii sub masa.

Re-ce-siu-ne, repetati dupa mine! Pogea, ce e aia? Recesiune e atunci, domnule Presedinte, cand nu mai avem bani. Stai jos, habar n-ai, mai invata si altceva decat scaderea. Videanu, ce e aia? Videanu lipseste motivat, se joaca cu bordurile in parc. Habar n-aveti, niste filosofi.

Ce e aia papadie, ministru Ridzi?

"Papadia (Taraxacum officinale) este o planta erbacee din familia compozitelor, cu frunze lungi, crestate si cu flori galbene grupate in capitule. Mai este numita si buha, cicoare, crestatea, laptuca, lilicea, mata, papalunga, pilug, turci, curu-gainii, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, ouale-gainilor, papa-gainii, parasita-gainilor sau pui-de-gasca."

Bravo Ridzi, bravo, stai jos.

Ce e aia salata, ministru Udrea?

Citeste tot articolul si comenteaza pe Romania Obiectiva.