Comitetul de politica monetara al Bancii Centrale din Ghana a decis mentinerea dobanzii cheie la 18,5%, in Benin a demarat o campanie guvernamentala impotriva turismului sexual iar Kenya Airways Ltd a anuntat o pierdere de 51,4 milioane de dolari in 2008. Sunt cateva dintre stirile pe care Dan Popa le comenteaza sub forma de pamflet pe blogul sau.

*Comitetul de politica monetara al Bancii Centrale din Ghana a decis mentinerea dobanzii cheie la 18,5%. Pentru a afla nivelul optim al acestui indicator, presedintele comitetului, care este si primul saman al tarii, a sacrificat opt gaini negre, invocand cu ajutorul unui engun-gu, (o papusa imensa acoperita cu panza), spiritele fostilor guvernatori. In urma incantatiilor, a rezultat un nivel al dobanzii cheie de 56,25%, dar cei prezenti au spus ca e prea mult, drept pentru care au decis sa imparta acest nivel la trei, adica la numarul Vocilor.

*In Benin a demarat o campanie guvernamentala impotriva turismului sexual. Programul ar putea fi copiat si de autoritatile romane, tara in care imediat dupa Revolutie a gazduit printre cele mai urate forme de turism sexual. Mergeai la un hotel scump, plateai si ce obtineai in schimb? P…a servicii, p…a curatanie in camera, p…a confort. E drept, era vorba de sex protejat. De catre sistem.

*Ministrul botswanez al Afacerilor Externe si Cooperarii Internationale, Phandu Tombola Chaka Skelemani, a declarat sefului Curtii Penale Internationale (Song Sang-Hyun), aflat in vizita in Botswana, ca tara sa e pregatita sa il aresteze pe presedintele sudanez Omar El Bechir, urmarit de un mandat international de arestare. Song Sang-Hyun il intrebase pe ministrul botswanez ce`i mai face birmaneza.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.