Intr-un restaurant din Satu Mare, seara pe la 19. Mancarea se serveste greu, tocmai de unul dintre bucatari. Intreb unde sunt chelnerii. Bucatarul imi face cu ochiul. “La Geoana”. La care Geoana?, intreb. “La Mircea Geoana. Ce, nu stiti?”. Si-mi face cu ochiul. Nu, zic nu stiu. “Dom`ne, ai mai buni 80 de ospatari sunt plecati de dimineata la Racsa (un sat din judet). Ca e nunta mare si nas e Mircea Geoana. Si fiu-meu e acolo!!!”, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Fantastic, ma prefac eu mirat. Dar totusi, 80??? “Pai da, ca-i nunta mare . Doua mii de oameni, plus politicieni!”, zice bucatarul, fericit ca a intalnit pe unul care nu stie. Aaa..zic, pe langa 2.000 de oameni, vin si politicieni, incerc sa subliniez gluma lui involuntara. “Da. Ganditi-va ca aia 80 sunt cei mai buni din Satu Mare. Duc cate 12 farfurii la un drum.” Ei, zic, n-ar strica sa duca si salubrizori de top. Sa mature tot cate 12 la un tur de matura. “Cum adica?”

Ei, zic, glumeam. Si cand vin? "Pai ieri a fost logodna. 40 de chelneri. Fiu-meu a venit la 4 dimineata de acolo, a dormit un pic si acum merge inapoi la nunta. Au facut si pregatiri!" "Ce pregatiri?" intreb ”Noah, zice, pregatiri…cum se fac pregatirile. Unul dintre ei era Geoana, cum ar veni. Si se misca, se foia, iar ceilalti trebuia sa-l serveasca sa nu dea supa sau sos peste el”.

Hahahaa. Nu pot sa nu rad. “Da de ce radeti dom-ne? Ca-i in joc viitorul primarului de acolo, care-i si socru mare. Ia ganditi-va cum ar fi sa-i verse castronul de supa peste Geoana, sa-l opareasca! N-ar zbura primarul a doua zi?”

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.