Azi, Presedintele Basescu a fost la Hotnews, ceea ce nu mai e o noutate. Seful statului a venit pe la 15, da` de pe la 13, SPP-istii cautau bombe si amenintari. Admit, nu l-am vazut pe Basescu. Aveam programata la 16 o intalnire cu Daniel Enescu de la Daedalus si nu se facea sa intarzii, chiar daca ar fi dat uragane peste mine.

Sincer, am ramas placut impresionat de oamenii care il pazesc pe Presedinte. Scriu cu P mare fiindca asa mi-a spus unul dintre ei. “Dom`ne, din partea mea, daca o rama iese seful statului, pentru aia imi dau viata”. Nu numele conteaza, ci functia.

Unii dintre SPPisti privesc cu mare detasare ceea ce au de facut. “Dom`ne, eu nu vreau sa mor cautand mine si bombe. Vreau sa-mi deschid o afacere pe internet si chiar vreau sa va intreb de la cati cititori incolo vin banii din reclame?”

Discutia a alunecat apoi catre intimitatea unui Presedinte. “La noi, lucrurile stau altfel. La noi, seful statului spune cand sa ne oprim. Nu e ca la Clinton, unde probabil ca nici in Biroul Oval nu e singur, daca ma intelegeti”, mi-a spus SPP-istul. Cum sa nu inteleg, ca nu-s imbecil… i-am raspuns.

“Da` creca va e greu cu un sef ca….”. imi incerc eu norocul. Pai de ce sa ne fie?, ma-ntreaba el. Ei, zic, am mai vazut si noi cate-un film cu Brus Uilis….

SPP-istul rade.

Nu se compara, zice. Pana la urma fiecare are de platit un pret. Daca esti Presedinte, inseamna ca iti asumi acel pret. Noi, ca profesionisti, asta facem. Aparam presedinti, zice. Discutia a mai durat vreo 20 de minute, dar nu e important ce am mai dezbatut.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.