Pentru a verifica daca va fi un bun ministru de Finante in Cabinetul Croitoru, Gheorghe Pogea a fost intrebat de membrii comisiei lucruri fara nicio relevanta economica. Un deputat a vrut sa afle ce facea Pogea in decembrie 1989 si daca e adevarat ca a „reprimat elementele huliganice”.

Afland ca nu a participat la evenimente in calitate de „reprimant, deputatul a conchis „Da` membru PCR tot ati fost!”. Un alt membru al comisiilor, UDMR-istul Peter Lakatos a vrut sa afle „cam cat vede PIB-ul in 2010”, desi aceasta informatie a fost publicata de luni de zile si ar fi fost normal sa o cunoasca.

Pogea i-a spus ca la o crestere de 0,5% in 2010, PIB-ul va atinge cam 525,1 miliarde de lei. Ca sa demonstreze ca totusi se pricepe la economie, Lakatos a luat programul de guvernare si a inceput sa citeasca de acolo, numai ca a incurcat capitolele, lucru asupra caruia Pogea i-a atras atentia.

„Domnule Lakatos, vedeti ca sariti textul si cititi deja din alte capitole”, i-a spus Pogea. Un alt deputat a recunoscut ca nu a priceput nimic din raspunsul dat de ministrul audiat. „Domnule Pogea, va multumesc pentru raspuns dar nu am inteles nimic din ceea ce mi-ati spus!”. Replica ministrului a fost: „Imi cer scuze, dar faptul ca nu intelegeti nu mai e vina mea”.

Liberalul Nicolaescu si-a dat in petic, dovedind ca habar nu are de faptul ca un impozit aplicat in ultimul trimestru se face in trimestrul urmator. "Deci nu incasati banii la buget in acest an!" repeta liberalul. Degeaba ii explica Pogea ca daca institui azi un impozit, incasarea lui se face in viitor, ca Nicolaescu repeta la infinit: "Deci, nu incasati. Va multumesc, deci nu incasati!"

De asemenea, un parlamentar fost sef al Finantelor locale judetene, l-a intrebat de ce in judetul lui taxele si impozitele sunt mari. Dupa ce ministrul de Finante i-a atras atentia ca taxele locale sunt stabilite de consiliile locale, „expertul” din Comisie a tacut malc. In rest, lui Pogea i-a mai fost pusa in carca evaziunea din domeniul tutunului, nerambursarile de TVA si chiar adancirea crizei economice. In aceasta ordine.