Cei care au ratat cea mai buna slujba din lume - sase luni petrecute pe o insula paradisiaca din Marea Bariera de Corali - mai au o sansa: un site de comert online a lansat un concurs pentru ocuparea a ceea ce denumeste "cea mai buna a doua slujba din lume", relateaza Le Monde, in editia electronica.

Salariul: 3.500 de euro net. Slujba: sa cheltuiesti 10.000 la shopping, in sapte mari orase ale lumii.

Cazarea - in hoteluri de lux, transportul - la business class. De la Paris la New York, trecand prin Londra, Milano, Berlin, Tokyo si Hong Kong, castigatorul va trebui "sa compare culturile shopping" si sa povesteasca totul pe blog.

Candidatii, in varsta de peste 18 ani, isi pot depune CV-urile pana in 14 decembrie. Este necesara cunoasterea limbii franceze, engleze sau germane, efectuarea unui test legat de cunostintele de shopping si realizarea unui video de 60 de secunde. Intr-o saptamana, au fost trimise peste 3.000 de de candidaturi.

De notat faptul ca membrii juriului Cannes Lions au premiat, in acest an, campania "Cea mai buna slujba din lume", care a primit doua Mari Premii - la categoriile Direct Lions si PR Lions.

Agentia australiana premiata pentru aceasta campanie este CumminsNitro, pentru ideea de a apela la anunturi de mica publicitate ca punct de plecare pentru a promova Queensland ca destinatie turistica.