Americanii sunt cei mai aratosi oameni din lume, potrivit datelor unui sondaj recent, efectuat in randul a peste 5.000 de turisti britanici. Starurile de la Hollywood, precum Jessica Alba, Jennifer Aniston sau Brad Pitt, sunt cele care au influntat cel mai mult perceptia respondentilor cu privire la imaginea de oameni frumosi a americanilor, informeaza The Telegraph.

Pe locul secund sunt brazilienii, in timp ce spaniolii, reprezentati de frumoasa actrita hollywoodiana Penelope Cruz, sunt clasati pe locul trei.

Blonzi si bine bronzati, practicantii de surf din Australia ii plaseaza pe locuitorii acestei tari pe locul patru in preferintele britanicilor, fiind urmati de italieni, pe locul cinci in acest top.

In primele zeci tari cu oameni atragatori, potrivit celor care au raspuns chestionarului, se mai numara Suedia, Anglia, India, Franta si Canada.

Sondajul a fost realizat de OnePoll.com si, potrivit purtatoarei de cuvant a companiei de cercetare, "SUA promoveaza unii dintre cei mai frumosi oameni de pe planeta". "Actori precum Jessica Alba, Jennifer Aniston si Brad Pitt contribuie la aceasta imagine a locuitorilor Statelor Unite", a declarat reprezentanta companiei. "Dar cu o populatie de de peste 300 de milioane de oameni, Statele Unite au totusi un avantaj nedrept fata de celelalte tari", a adaugat aceasta.

Vezi aici Top 20 al celor mai "atractive natiuni", conform sondajului citat de The Telegraph.