Algeria - Toate ziarele deschid cu acelasi subiect: Directorul general al Sigurantei Nationale algeriene, Ali Tounsi, a fost asasinat de catre unul din apropiatii sai, chiar in biroul acestuia din cladirea politiei, anunta Ministerul de Interne al Algeriei. Asasinul a incercat apoi sa se sinucida, dar nu i-a mers, mai noteaza ziarele algeriene, scrie Dan Popa pe blogul sau.

  • Tunisia

„Cotidianul” deschide cu un mare subiect „Jojoba infloreste pe campiile noastre”. Bine, Jojoba e la ei cam cum e anghinarea la noi. Articolul descrie ce e aia jojoba (traieste 200 de ani si e mai rezistenta ca taranul in fata Fiscului) si cum poate ea deveni o industrie. Chiar, cum suna Ministerul Anghinarei? De ce sa nu facem din anghinare, floarea industriei romanesti?

  • Togo

O misiune a FMI le spune togolezilor durerosul adevar. Vor creste anul asta cu numai 1,7%. Ma gandesc sa ii inveselesc pe togolani (togolezi?) si sa le spun ca exista pe Pamant si Romania, unde cresterea din 2010…

  • Elvetia

Ziarele anunta pe prima pagina discursul de ieri al lui Gaddhafi, care indeamna la jihad impotriva Tarii Cantoanelor. Pfuai. Cand libianul ti-a pus gand rau, e naspa. Scandalul a pornit de la arestarea fiului liderului Libiei in Elvetia, a continuat prin retinerea unor elvetieni de catre Moammar Gaddhafi, apoi prin retragerea a muuuulti bani din Elvetia de catre Libia si ieri, pac! Jihad.

Subiectul numarul doi este o decizie a ministerului de finante elvetian prin care se spune ca de-acum, gata cu banii dositi in conturile elvetiene. „Va fi gasita o solutie de la tara la tara in fiecare caz”, anunta Merz, care a mai spus asa: ”Bancile elvetiene nu mai pot accepta bani nedeclarati Fiscului in tarile din care provin.” Na!

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.