Actorul american Carlos Ray "Chuck" Norris a implinit miercuri, 10 martie, 70 de ani. Nascut intr-un mic orasel din Oklahoma, el a servit in anii '60 in US Air Force, fiind trimis la o baza din Coreea de Sud. In aceasta perioada, Norris devine interesat in tangsudo, devenind cu timpul expert in arte martiale si fondand propria sa scoala de lupte, Chun Kuk Do ("Calea universala").

A devenit cunoscut dupa ce a jucat in numeroase filme, printre care "Way of the Dragon" (alaturi de Bruce Lee), "The Wrecking Crew", "Missing in Action", "Good Guys Wear Black", "The Octagon", "An Eye for an Eye", "The Delta Force" etc. Intre 1993 si 2001 a jucat in seria "Walker, Texas Ranger".

De-a lungul carierei sale, a castigat mai multe titluri importante in arte martiale.

Norris este un crestin devotat si un conservator declarat, donand sume mari de bani pentru mai multi candidati republicani. In 2008, Norris l-a sustinut pe Mike Huckabee in cursa republicanilor pentru Casa Alba. El este cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, anti-avort, anti-homosexuali, fiind un sustinator al dreptului americanilor de a detine arme de foc.

In luna martie a anului trecut, Chuck Norris a afirmat ca va candida la presedintia statului liber Texas daca "lucrurile se vor deteriora" si a indemnat gruparile de dreapta din SUA sa se uneasca pentru "a salva natiunea".

Dupa alegerile din noiembrie 2008, Chuck Norris i-a trimis o scrisoare presedintelui ales Barack Obama in care ii cere acestuia sa respecte Constitutia, sa protejeze dreptul la viata si "sa nu faca greselile predecesorilor sai".

Ca urmare a imaginii sale de "dur", Chuck Norris a devenit personajul principal al unui adevarat fenomen online, care a debutat in 2005: "Chuck Norris facts" ii atribuie actorului diferite insusiri neverosimile.

Vezi aici Chuck Norris facts.

Sursa articolului: Wikipedia, Chuck Norris official page.

Chuck Norris in actiune.