Un scandal a izbucnit in Consiliul local al orasului Plovdiv, din Bulgaria, dupa ce mai multi consilieri au fost prinsi in timp ce mulgeau vaci virtuale pe Farmville, aplicatia Facebook, relateaza Novinite.com.

Consilierii au fost prinsi jucandu-se pe Facebook in urma cu doua saptamani, in timpul dezbaterilor pentru aprobarea bugetului anului 2010, de catre presedintele Consiliului, Ilko Iliev, care le-a cerut consilierilor sa inceteze imediat cu jocul.

Se pare insa ca nu a fost suficient, consilierii continuand sa-si dezvolte fermele pe Facebook, in timpul sedintelor de la primarie, cu sprijinul retelei wireless introduse recent. Primaria din Plovdiv a decis recent sa cumpere si laptopuri performante pentru toti cei 51 de consilieri.

Scandalul a izbucnit joia trecuta, tot intr-o sedinta, cand cel mai entuziast jucator, Dimitar Kerin, de la partidul nationalist Ataka, a fost exclus din comisia din care facea parte din cauza adictiei la Facebook, pierzand astfel indemnizatia respectiva.

Propunerea, argumentata prin faptul ca acesta are nevoie de mai mult timp pentru ferma sa virtuala, a fost aprobata cu un rezultat foarte strans: 20 de voturi pentru si 19 impotriva.

Dimitar Kerin s-a aparat afirmand ca nu era singurul din sala care uda florile virtuale in timpul sedintelor.

El a explicat ca a ajuns doar la nivelul 40, in timp ce o colega de-a sa, Daniela Zhelyazkova, este deja la nivelul 46.