Matt este un fost designer de jocuri video din Connecticut, SUA, un "ratat" (dupa cum singur se intituleaza) care a visat intotdeauna sa creeze si sa joace jocuri video. In 2003, si-a dat demisia pentru ca nu voia sa-si petreaca doi ani din viata creand "un joc despre cum sa omori pe toata lumea".

A plecat sa colinde Asia si, la rugamintea unui prieten, s-a filmat in timp ce dansa pe strazile din Hanoi. Materialul video a fost postat pe internet (serverul pe care se afla clipul a inregistrat, in acea perioada, 20.000 de vizualizari pe zi) si a atras atentia producatorilor de la Stride (tip de guma de mestecat), care i-au oferit o finantare pentru a colinda lumea si a se inregistra dansand.

In 2006, vreme de sase luni, viziteaza 39 de tari de pe 7 continente, filmand pentru un material care avea sa stranga peste 15 milioane de vizualizari pe YouTube.

Doi ani mai tarziu, incepe sa filmeze si sa danseze in 42 de tari, de aceasta data alaturi de alti oameni, pentru un clip care avea sa fie realizat in decursul a 14 luni si care avea sa adune aproape 30 de milioane de vizualizari pe cel mai popular serviciu de muzica de pe web.

Mai multe despre Matt Harding gasiti aici si aici.

Matt nu a dansat si in Romania, in schimb au facut-o altii (vezi mai jos).

De curand, FIFA a apelat la Matt pentru realizarea unui clip care prezinta Diski Dance, dansul oficial de la World Cup 2010, despre care se spune ca va face concurenta celebrelor macarena si moon walk.