Un grup de soldati americani stationati in Afganistan a realizat in timpul liber o varianta proprie a celebrului si controversatului videoclip al melodiei "Telephone", interpretata de Lady Gaga si Beyonce, scrie Music blog.

Desi a fost destinat sa-i incante doar pe prieteni si pe cei din familie, filmul a devenit viral pe YouTube, obtinand peste 200.000 de vizualizari de cand a fost postat pe 23 aprilie.

Ideea videoclipului, numit "Telephone: The Afghanistan Re-make", i-a apartinut soldatului Aaron Melcher, in varsta de 24 de ani. La filmari au participat alti sase soldati, care s-au imbracat in tinute asemanatoare celor purtate de Lady Gaga in videoclipul original.

Soldatii care apar in film sunt deja urmariti de presa, dar pana in prezent au refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. Cand soldatul Aaron Melcher a postat filmul pe internet, el a inclus si urmatoarea nota:

"Acestia sunt cativa baieti care se afla in Afganistan si care au "re-facut" videoclipul cantaretei Lady Gaga .... Telephon. Pregatiti-va pentru o calatorie fantastica.. Deocamdata aceasta este versiunea temporara, avem mai multe scene de taiat si editat, pentru ca baietii fiind mereu in misiuni este mai greu decat va imaginati sa filmezi ceva".

Videoclipul piese cantate in duet de Lady Gaga si Beyonce a devenit un adevarat hit pe Internet, fiind considerat succesorul celebrei piese "Thriller", interpretata de Michael Jackson, scria in martie presa internationala. La doar o zi de la lansare, cantecul "Telephone" fusese vizualizat deja de peste 7.200.000 de ori pe site-ul YouTube.

Videoclipul piesei dureaza circa 9 minute si 30 de secunde si "continua traditia artistei Lady Gaga de a-si promova cantecele cu videoclipuri inteligente", nota The Guardian.

Publicatia afirma ca mai multi bloggeri au incercat sa descifreze intelesul filmului, despre care Lady Gaga a spus ca a fost inspirat de "ideea ca America este plina de tineri care sunt inundati cu informatii si tehnologie". Ideea ei a fost sa transforme aceasta "in ceva ce reprezinta mai mult un comentariu despre ce fel de tara suntem noi".