Un videoclip al Tineretului Socialist din Catalonia, in care o femeie are un orgasm in timp ce voteaza, este aspru criticat de politicienii spanioli, relateaza BBC News. Atat socialistii cat si opozitia conservatoare au atacat dur modul in care tinerii socialisti au ales sa-si faca reclama.

Imaginile arata o femeie care devine tot mai excitata in timp ce voteaza pentru Partidul Socialist. Videoclipul se incheie cu fraza "A vota este o placere", dupa ce tanara introduce buletinul de vot in urna.

Liderul opozitiei conservatoare a Partidului Popular din Catalonia, Alicia Sanchez-Camacho, a spus ca videoclipul reprezinta un "atac la demnitatea femeilor".

Ministrul Santatii, socialistul Leire Pajin, a cerut tuturor partidelor sa dea dovada de respect fata de femei si sa actioneze responsabil.

Ministrul socialist pentru egalitatea de sanse, Bibiana Aido, a criticat si ea imaginile: "Daca ar fi adevarat, participarea la vor ar creste sensibil, dar ma tem ca avem de-a face cu o reclama inselatoare".

Nu este pentru prima data cand campania pentru alegerile locale din 28 noiembrie este marcata dispute privind reclame controversate.

O grupare care militeaza impotriva rasismului, SOS Racismo, a notificat procuratura in privinta unui joc video propus de Partidul Popular, in care Alicia Sanchez-Camacho, imbracata ca eroina de film Lara Croft, lupta impotriva imigrantilor ilegali.

Jocul a fost ulterior inalturat de pe site-ul partidului.