Sambata dimineata, ora 10.40, intr-un orasel din vestul Germaniei. Trecatorii fac ochii mari, vazand un mistret alergand pe strazi si indreptandu-se spre primarie si piata centrala. Politia este alertata, insa pana sa ajunga la fata locului, mistretul fortase usa unui magazin de mezeluri. Inauntru se afla vanzatoarea, care servea o clienta de 72 de ani. Vanzatoarea fuge in bucatarie, iar clienta innebunita de frica incearca sa scape pe usa de la intrare.

Mistretul se repede in urma ei, usa care se inchide zdreleste mana batranei. Animalul isi continua isprava in macelarie, demoland rafturi si zgaltaind vitrina tejghelei plina cu sunci, salamuri si carnati. Aproape o ora a durat distractia, pana la interventia unui vanator, chemat de politie. Intre timp, piateta Alexanderplatz din fata magazinului se umpluse de curiosi, care trebuiau evacuati de la fata locului, inainte sa inceapa interventia propriu-zisa. La ora 11.30, mistretul era lichidat.

„Mistretul-scandalagiu din Westerwald e facut carnati“, scrie SWR.de.

Dupa ce a fost impuscat, animalul de peste 100 de kg a fost supus examenului veterinar, in urma caruia s-a decis ca el poate fi folosit pentru consum. Sunca si carnati face din el macelarul Rainer Krämer, proprietarul magazinului atacat in 27 noiembrie. „Saptamana viitoare e gata carnatul, iar sunca, la mijlocul lunii decembrie“, a spus el.

Paguba facuta de mistret, Krämer o evalueaza la 5.000 de euro, precizand: „Usa de la intrare e praf, tejgheaua complet deplasata din loc“. Pentru a mai diminua din pierderi, macelarul de 48 de ani intentioneaza sa organizeze la Höhr-Grenzhausen „Saptamanile mistretului“, unde-si va vinde produsele, de Craciun. Sarmanul animal flamand n-a stiut pe mana cui va ajunge, cand a pornit sa-si faca aprovizionarea, la oras.​