Realizatorii emisiunii radio This American Life au publicat pe site o fotografie care s-ar parea ca reprezinta lista cu ingredientele si cantitatile in care acestea sunt folosite pentru a prepara Coca-Cola, relateaza Daily Telegraph.

Fotografia a aparut in editia din 8 februarie 1979 a ziarului Atlanta Journal-Constitution si reprezinta un caiet deschis in care se afla o reteta identica, potrivit acestora, cu cea creata de farmacistul John Pemberton in 1886 si care sta la baza celei mai celebre bauturi racoritoare. Despre reteta oficiala se spune ca se afla inchisa intr-un seif din Atlanta, Georgia, pazit 24 de ore din 24.

Reteta ar contine masurile exacte ale tuturor uleiurilor care compun ingredientul "magic" din Coca Cola, Merchandise 7x. Desi se spune ca Merchandise 7X reprezinta numai 1% din ingredientele retetei, acesta este cel care ii confera bauturii gustul unic.

Printre ingredientele pentru Merchandise 7x care apar in fotografie se numara si alcool (circa 200 de g).

Vezi aici reteta (cantitatile sunt exprimate in drame - un dram=3,888 grame si uncii - o uncie=28,34 grame) si asculta emisiunea This American Life.