Intrebat luni cum comenteaza articolele prezentate duminica de presa din Romania, in care seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, era ironizat pentru ca purta o pereche de pantofi care aveau o gaura in talpa, reprezentantul Fondului a replicat pe un ton foarte relaxat ca si-a schimbat pantofii.

Jeffrey Franks s-a intalnit sambata, la sfarsitul misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, cu presedintele Traian Basescu. Intr-una din fotografiile oficiale ale Administratiei Prezidentiale, prelucrate de jurnalistul Cristian Sutu si publicate pe blogul sau a fost surprinsa gaura din talpa tocita a pantofului drept purtat de reprezentantul FMI in Romania.

Delegatia FMI, condusa de Jeffrey Franks, a avut sambata o intalnire cu presedintele Traian Basescu.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti, in perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Jeffrey Franks nu este singurul reprezentant al unui for economic international care a fost fotografiat intr-o asemenea ipostaza. Presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a fost si el surprins, in ianuarie 2007, cu ciorapii gauriti. El a fost fotografiat de paparazzi turci imediat dupa ce a fost nevoit sa-si scoata pantofii la intrarea intr-o moschee.