Un nou site a fost spart si folosit drept clona pentru paginile Bancpost. Este vorba de http://ionanalysis.co.kr, catre care trimitea un mail pus in circulatie de curand, venit chipurile din partea bancii.

Dupa ce luni am scris despre tentativele de frauda ce au avut in prim plan Raiffeisen, se pare ca este vorba de aceeasi persoana (sau aceleasi persoane) care incearca sa obtina datele confidentiale ale clientilor.

Mesajul primit este extrem de asemanator cu cele de pana acum:

Stimate client,

Departamentul de securitate Bancpost a semnalat incercarea de spargere a bazei de date Internet Banking. Din acest motiv, pentru siguranta si buna desfasurare a tranzactiilor online, te rugam sa te inregistrezi in noua baza de date, cu o noua masura de siguranta care foloseste metoda de criptare a informatiilor utilizatorului de tipul SSL-Secure.

Si daca tot am adus vorba de Raiffeisen, una dintre locatiile de acum doua zile este folosita si azi, pentru ca se pare ca nu s-au luat inca masuri. Este vorba de http://www.humtec.edu.pe/tareas/CSS/main/pub/login.php?logare/CAM10:0000_tvDvkC3FgGpYVy7BvlReNQ:12c58o847? .

Asadar, atentie. Sfaturile date raman valabile.

Alex Sima - TownPortal