Ontology Add-in a fost anuntat astazi si se adreseaza comunitatii stiintifice. Informatiile necesare pentru progresul stiintei exista pe web, dar sunt foarte greu de gasit, sau in baze de date care nu pot fi usor accesate sau integrate. Drept rezultat, multi cercetatori lucreaza intr-o izolare relativa, urmand aceleasi cai de cercetare, sau unele care nu duc nicaieri. Ontology da posibilitatea autorilor sa adauge cu usurinta hyperlinkuri stiintifice si notatii semantice. Astfel, publicarea cu ajutorul acestuia la scara larga va fi benefica, arata comunicatul de presa.

NACCB (National Association of Computer Consultant Businesses) a anuntat ca in Statele Unite numarul angajarilor din IT a scazut cu 56.000 de locuri de munca in decembrie, cu 46.000 in ianuarie si cu 17.000 in februarie. Dupa ce a atins un varf in noiembrie, cu patru milioane de slujbe, acum se discuta despre o scadere de 0.23%. Fata de piata generala lucrurile stau bine, pentru ca acolo angajarile au scazut cu 3.02%.

Pennergame, cel mai popular joc online din Germania, e disponibil si in engleza, sub numele Dossergame. Fenomenul starnit de doi liceeni de 19 ani are, potrivit Comscore, a treia rata de crestere din Germania in ceea ce priveste siteurile, avand 1,793 milioane de vizitatori unici in ianuarie 2009, in ciuda faptului ca a fost disponibil numai in limba germana.

Un student la Yale a dat in judecata US Airways pentru ca i-au pierdut Xboxul, cerand despagubiri de un milion de dolari. Game Politics preia un reportaj al Cincinnati Enquirer si ne arata ca Xboxul costa in jur de 1.000 de dolari, diferenta fiind reprezentata de "traumele morale" suferite. Un reprezentant al companiei aeriene a declarat ca limita despagubirilor pentru bagaje pierdute este de 3.300 de dolari, si ca produsele electronice nu sunt incluse deloc pe lista.

Alex Sima - TownPortal