Microsoft a anuntat ca Windows Internet Explorer 8 este disponibil de astazi. Compania sustine ca noul browser este cea mai buna solutie pentru cei care navigheaza pe internet. Poate fi downloadat in 25 de limbi (printre care nu se afla si limba romana), incepand cu 19 martie 2009, in cursul zilei.

Internet Explorer 8 tinteste cele mai acute nevoi ale utilizatorului: securitatea, usurinta de folosire si performanta.

Comunicatul oferit de Microsoft mai arata ca potrivit unui studiu recent comandat de Microsoft si National Cyber Security Alliance si realizat de Harris Interactive, 91% dintre adultii americani sunt ingrijorati de amenintarile online in curentul climat economic, iar 78% ar fi mai dispusi sa aleaga un browser cu solutii de securitate integrate, decat ar fi fost in urma cu 2 ani.

Steve Ballmer, CEO al Microsoft, declara: "Clientii au aratat clar ce isi doresc de la un browser web - securitate, viteza si usurinta de folosire. Cu IE 8 livram un browser care ii duce pe oameni catre informatia necesara mai rapid si le ofera un nivel de protectie pe care nici un alt browser nu il poate egala".

Noua versiune blocheaza de doua pana la patru ori mai multe atacuri malware decat alte browsere, mai spun cei de la Microsoft, adaugand ca acelasi studiu a aratat ca 37% dintre oamenii intervievati se tem sa cumpere produse online, pentru ca ar trebui sa dea informatii private, care ar putea fi interceptate.

Adresa temporara pentru downloadul Internet Explorer 8 este: http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/worldwide-sites.aspx .

Ea va deveni in cursul zilei de azi: http://www.microsoft.com/ie8 .

Alex Sima - TownPortal