Departamentul Apararii al S.U.A. va unifica securitatea informatiilor pentru toate aripile sale, intr-un comandament ce are sarcina de a purta un "razboi cibernetic", arata InformationWeek.

Ca urmare a ultimelor atacuri (unele dintre ele reusind chiar sa treaca de protectii), Pentagonul planuieste sa se concentreze asupra acestui aspect.

In interviuri, fosti si actuali oficiali au confirmat discutiile pentru infiintarea unei astfel de sectiuni, dar nu au dat detalii. Wall Street Journal a declarat la randul sau ca nou formatul departament va face parte initial din Pentagon Strategic Command.

Rapoarte recente arata ca hackerii au furat pana acum terabyti de informatii sensibile, printre care se numara recentele date despre proiectul Joint Strike Fighter.

Saptamana trecuta, Robert Gates, Secretarul Apararii, a declarat ca armata a cheltuit 100 de milioane de dolari, in ultimele sase luni, pentru cybersecuritate. Agentiile federale sustin ca au fost victimele a 18050 de atacuri numai in anul 2008.

Pana acum, de IT se ocupa fiecare ramura militara in curtea proprie, insa recent Comandamentul Strategic a preluat rolul acesta pentru multe dintre ele, urmarind astfel planurile de "lupte pe net".

Alex Sima - TownPortal