Cele mai ciudate intamplari legate de jocurile video au fost alaturate de cei de la Oddee pentru a forma un top al bizareriilor.

Locul 1: O inmormantare online.

O tanara din China a murit in timp ce juca World of Warcraft, iar prietenii acesteia au organizat servicii funerare pe internet, chiar in interiorul jocului. Guvernul chinez incearca sa-si oblige cetatenii sa limiteze sesiunile de joaca la trei ore.

Locul 2: O banda a rapit un gamer pentru a-i fura contul.

Banda braziliana "La Firma" l-a rapit pe detinatorul recordului absolut in jocul online Gunbound, pentru a-i lua contul si a-l vinde apoi. Jocul este dezvoltat de o firma din Coreea si nu permite schimbul de conturi, acestea fiind vandute pe piata neagra cu mii de dolari. Dupa incercari repetate de a fura parola jucatorului, cei din banda au folosit o stratagema veche. L-au ademenit cu ajutorul unei fete care i-a dat intalnire. Ajuns la destinatie, a fost asteptat de un membru al gruparii inarmat cu un pistol. Contul sau a fost apoi oferit spre vanzare cu 8.000 de dolari. Politia i-a arestat pe cei implicati.

Locul 3: Un baiat isi salveaza sora cu abilitati pe care le-a invatat in joc.

La numai 12 ani, un baiat din Norvegia si-a salvat sora atacata de un elan folosindu-se de ceea ce invatase din jocurile pe calculator. Pentru a distrage elanul, Hans l-a tachinat pana ce si-a schimbat tinta, iar apoi cand el insusi era in pericol, s-a prefacut a fi mort.

Pe celelalte locuri din top 10:

4. Gamer chinez injunghiat pentru ca a vandut un item imprumutat.

5. Adolescent olandez fura mobila virtuala de 6.000 de dolari.

6. O femeie se prostitueaza pentru aur din World of Warcraft.

7. Un gamer moare dupa 50 de ore fara pauza de jucat Starcraft.

8. Cum sa faci tromboza venoasa profunda la 14 ani.

9. O plaga contagioasa infecteaza si omoara toti jucatorii.

10. O femeie a fost violata virtual in jocul Second Life.

Alex Sima - TownPortal