Apple a anuntat ca va lansa astazi iPhone 3G S si s-a tinut de cuvant. Desi noul dispozitiv are destul de multe facilitati adaugate, se pare ca vanzarile sale din prima zi nu se vor compara cu cele similare ale vechiului iPhone.

Cei de la Engadget fac o comparatie interesanta, intre felul in care se prezenta intrarea de la magazinul principal Apple din Londra acum 18 luni, si modul in care au aratat lucrurile acum.

Mai multi factori s-au adunat ca sa contribuie la aceasta stare de fapt: conditiile economice actuale, costul ridicat pentru upgrade pentru proprietarii actuali de iPhone, si nu in ultimul rand, decizia Apple de a permite pre-comenzile cu livrare la domiciliu.

Cert e ca desi unii s-au trezit cu noaptea-n cap ca sa fie prezenti in fata magazinului din Londra de la ora trei dimineata, nu s-au adunat pana la urma decat o mana de oameni, alte cateva zeci venind usor pe parcurs, asa cum arata reportajul live al lui Richard Lai.

iPhone 3G S a fost lansat in mai multe tari din Europa si in curand se vor deschide si portile magazinelor din Statele Unite.

Pe de alta parte, redactorii rubricii Gadget de la Telegraph ne arata un lucru esential: aproape toate facilitatile prezente in iPhone 3G S pot fi obtinute gratuit prin instalarea noului sistem de operare iPhone 3.0, lansat miercuri, singurul lucru ce nu poate fi preluat fiind viteza sporita a noului model.

Alex Sima - TownPortal