Atunci cand cumparam un telefon mobil, cautam cateva caracteristici de baza: sunet de calitate – microfon si difuzor de calitate superioara – durata bateriei, meniu intuitiv si coerent, wireless functional real si, de ce nu, un finisaj elegant.

Este exact ceea ce ofera Motorola cu doua modele de anduranta: VE66 si ZN300, adica un terminal multimedia si un mediaphone. Si o face eficient, pentru ca, stim cu totii, Motorola a inventat telefonul mobil, dupa cum reiese din patentul inregistrat in septembrie 1983 la autoritatea de profil americana.

Avem, deci, de la veteranul industriei de telefoane mobile, doua terminale cu sunet „cristal” si o sumedenie de caracteristici. Ce alegem, daca tot e sa mergem la un magazin Germanos?

Motorola VE66
Motorola VE66
Foto: Germanos
Imaging phone. Motorola VE66 este dotat cu sistem de operare Linux si browser de net Opera, slot de card pentru memorie suplimentara si camera foto de 5 MP si zoom digital 8x. Elegantul VE66 se evidentiaza prin faptul ca are tehnologia audio CrystalTalk incorporata, capacitate ce amplifica volumul convorbirilor mobile, reducand simultan sunetul de fundal, precum zgomotul, fosnetul etc, dar si datorita microfonului aditional incoroporat ce ofera o foarte buna calitate audio. Pe lista de caracteristici trecem: port USB, conectivitate WLAN WiFi 802.11 b/g, Bluetooth (deci merge si cu o casca hands free BT), WAP2.0, EDGE si GPRS, mesagerie (SMS, MMS, e-mail), videoplayer, audioplayer, radio FM cu RDS. Mai mentionam ca bateria asigura un interval de pana la 400 de ore intre doua incarcari, in functie de modul de configurare si utilizare a telefonului, respectiv peste 6 ore de conversatie.

Motorola ZN300
Motorola ZN300
Foto: Germanos
Mobile Music Phone. Aici avem de-a face cu versatilul ZN300, un MP3/MPEG4 player cu memorie de 8MB, extensibila la 32GB cu card. Da, zambim, pentru ca Moto ZN300 are mufa de casti clasice de 3.5 mm, adica poti lega terminalul de 103 grame si 15 cm lungime fie la niste casti adevarate, fie la un sistem audio profesional. Ai putea da o petrecere cu ZN300 si o pereche de boxe... In rest, e valabila lista de functionalitati generale de la VE66, mai putin sistemul de operare. In schimb, bateria este setata anume pentru utilizare la greu: 400 de ore stand-by si pana la 7 ore si 30 de minute de conversatie! De asemenea trebuie sa mentionam si camera foto de 3.15 MP si zoom optic 8x.

Motorola este acum in plina revenire, mizand pe dezvoltarea platformei Android, dupa declinul din 2007-2008. in fond, nu poate sa fie altfel pe o piata pe care a inventat-o acum 26 de ani.

Articol web PR