Google a anuntat marti lansarea celei de-a sasea editii a programului Google Earth. Noua versiune include imbunatatiri precum Street View integrat, care permite utilizatorului sa coboare la nivelul strazii si sa exploreze o multime de orase din intreaga lume.

Google EarthFoto: Google

Reproducerile 3D disponibile pentru unele zone vor include acum, in afara de cladiri si forme de relief, si peste 80 de milioane de arbori tridimensionali. Programul mentine si imbunatateste toate functiile din versiunile precedente, cum ar fi posibilitatea de a explora Luna, planeta Marte sau consecintele schimbarilor climatice.

Colectiilor de harti istorice le-au fost adaugate imagini din Varsovia anului 1935, Londra in 1945 si Port au Prince, capitala insulei Haiti, inainte si dupa cutremurul devastator de la inceputul acestui an. In plus, acum utilizatorii vor putea vedea in partea de jos a ferestrei vechimea maxima a hartilor disponibile pentru o anumita zona, facand astfel mai usoara recunoasterea zonelor care au incluse harti istorice.

Noua versiune poate fi descarcata pentru PC, Mac si Linux de aici.