PSP 2 ar putea fi lansat saptamana viitoare, conform unor surse citate de Bloomberg si va integra un procesor “cu o putere de procesare similara cu cea a consolei PlayStation 3”, conform unor surse din interiorul Sony. Reprezentantii companiei nu au comentat zvonurile, dar lansarea este foarte probabila in contextul in care Sony pierde masiv teren pe piata jocurilor mobile in fata platformei Apple iOS. Arhitectura primei generatii de PSP dateaza din anul 2004 si nu mai este competitiva la ora actuala.

Nintendo 3DSFoto: Nintendo

Telefonul PlayStation, care pana acum a fost cunoscut sub numele de cod “Zeus”, ar putea fi lansat la editia de anul acesta a Mobile World Congress de la Barcelona, in intervalul 14-17 februarie.

Trecand in domeniul informatiilor confirmate, Nintendo a prezentat in mod oficial la Amsterdam versiunea europeana a consolei portabile 3DS. La fel ca si in cazul predecesorului ei, Nintendo DS, noua consola va avea doua ecrane si va fi controlata prin intermediul unui ecran tactil. Noutatea adusa de 3DS este integrarea unui display capabil sa afiseze continut tridimensional fara sa aiba nevoie de o pereche speciala de ochelari. Noua consola va fi unul dintre primele aparate care folosesc un display de acest tip.

La lansare, 3DS va avea cel putin cinci jocuri create special pentru ecranul tridimensional si va putea rula toate jocurile create pentru consola Nintendo DS. In Europa, consola va putea afisa si continut video 3D, cum ar fi programele EuroSport si Sky 3D din Marea Britanie. Pretul noului gadget va fi de aproximativ 250 de euro.