Canadienii de la Queen's University au dezvoltat un prototip de smartphone super-flexibil si subtire la care comenzile pot fi introduse indoind display-ul fin sau impaturindu-l. Cercetatorii spun ca acesta e viitorul smartphone-urilor peste cinci sau zece ani si se refera la acest prototip ca fiind din "hartie interactiva" extrem de rezistenta dar si usor de manevrat. Telefonul din "hartie interactiva" va fi prezentat oficial pe 10 mai.

Paper PhoneFoto: queensu.ca

Roel Vertegaal, directorul Human Media Lab de la Queen's Univeristy spune ca PaperPhone face exact ce face si un smartphone: poate stoca e-books, e foarte bun pentru initiat apeluri si ascultat muzica si are un display cu diagonala de 9,5 cm care functioneaza pe principiul e-ink, tehnologia "cernelii electronice" intalnita si la e-readere precum Amazon Kindle.

Vertegaal spune ca acesta e viitorul smartphone-urilor fiindca prototipul este incredibil de usor si flexibil, iar utilizatorii pot da paginile unei carti electronice indoind usor colturile display-ului si pot chiar sa scrie pe acesta fara sa-l deterioreze. Un alt avantaj tine de faptul ca atunci cand nu e folosit, PaperPhone nu consuma energie, iar atunci cand il tii in mana este mult mai usor decat orice telefon cu carcasa din plastic sau metal.

Prototipul va fi prezentat oficial la o conferinta in Vancouver, pe 10 mai.