Telefoanele mobile ar putea fi incarcate pur si simplu vorbind la ele
Cercetatori de la univeristatea Sungkyunkwan din Seul spun ca noua metoda poate fi extrem de eficienta in incarcarea unui telefon mobil, iar cu cat utilizatorul vorbeste mai tare in microfon, cu atat incarcarea e mai rapida. Energie poate fi obtinuta si din zgomotul facut de masinile care trec pe o sosea aglomerata, dar chiar si de la trenuri care circula cu viteza mare.
Mici fire de oxid de zinc sunt plasate intre electrozi si se contracta si dilata cand intra in contact undele sonore. Aceste miscari genereaza un curent electric care poate fi utilizat pentru a incarca bateria. Testele facute pana in prezent la 100 de decibeli au aratat ca poate fi produsa energie electrica, insa nu suficient de multa pentru a incarca bateria. Totusi, modificand materialul din care micile fire sunt construite va creste si eficienta, spun coreenii.
De mai multi ani se cauta modalitati de a utiliza mediul inconjurator pentru a incarca usor diverse aparate. Sunt in teste avansate telefoane care se incarca de la enegia produsa cand posesorul este in miscare, dar se testeaza si haine in care sunt impregnate chip-uri super mici.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
- Nu, mi-am luat un perpetuum mobile!"