Anul chinezesc incepe la a doua luna noua de dupa solstitiul de iarna, pe 19 februarie 2015 si se incheie pe 7 februarie 2016. Fiind anul Oii de Lemn, intervalul se caracterizeaza prin sinceritate, amabilitate, dar mai ales printr-o mare sensibilitate si numeroase capricii.

Firea Oii este, in general, foarte poetica, dand dovada de talente in domeniile artistice si de un puternic simt al creatiei. Nu duce lipsa de incapatanare, dispune de multa energie, insa se plictiseste repede.

Barbatul Oaie exercita o mare putere de seductie asupra femeilor si nu numai prin modul sau elegant de a fi. Fantezist, manierat, chiar elegant, el nu se angajeaza in polemici, ci prefera conversatiile amuzante, jocurile de cuvinte; subiectele grave il plictisesc. In societate are, in general, o atitudine pasiva. Nu accepta conflictele in care se fereste sa intre, sau daca intra fara voia lui, face tot posibilul sa iasa. Nu tolereaza vulgaritatea, nici in vorbire, nici in comportament, nu suporta injuriile sau jignirile pe care le considera rodul unei lipse de educatie.

Femeia Oaie exercita o mare putere de sedutie asupra barbatilor, tocmai pentru ca este eleganta, dar si pentru faptul ca are o blandete si o dragalasenie remarcabile. Face un adevarat cult pentru frumusete, natura sa visatoare si dispozitia hoinara indepartandu-o de realitatile cotidiene. Le place luxul si confortul, vor sa aiba o viata linistita si lipsita de griji. Daca nu-si pot realiza o situatie materiala stabila prin forte proprii, atunci ele vor apela la casatorie, dar aceasta va fi facuta aproape intotdeauna din interes.

Fiecare semn zodiacal "european" are un corespondent in astrologia chineza. In anul Oii de Lemn acestea vor avea toate de regula succes, in functie insa si de reactiile la "darurile" anului.

BERBEC (DRAGON) – 21 martie – 19 aprilie

Un Dragon mai ascultator, dar numai la suprafata, isi da singur sfaturi si, in timp ce pare atat de pasnic si prietenos, poate fi extrem de constant in ce priveste drumurile si ideile sale. Violenta sa este stinsa si ascunsa, in acest an, dar va iesi imediat la suprafata atunci cand simte un pericol. Va fi o persoana mai controlata si rabdatoare, devotata si serioasa. Cea mai mare parte dintre ei vor face cheltuieli prea multe.

TAUR (SARPE) – 20 aprilie-20 mai

Este posibil Ca Serpii să se ataseze prea tare de trecut. Nativului Sarpe anul ii va aduce idei si binecuvantare, ca rod al dorintelor sale, lucruri care l-ar face sa fie in general indecis. Cu toate acestea, va fi mereu gata sa stabileasca relatii noi. Va rezulta un tip cu un caracter constructiv, extrem de simtit, cu un calm apasator si un ochi foarte fin pentru frumos. Sarpele va fi mai usuratic, dar va fi foarte atent cu persoana sa si isi va da siesi, ca de obicei de altfel, o buna indrumare pentru securitatea si confortul personal.

GEMENI (CAL) – 21 mai-21 iunie

Va fi mai schimbator si inventiv. Gusturile fine si manierele distinse impreuna cu intelpciunea si umorul Calului pot crea armonia dorita. Influenta lui Mercur face ca nativul sa mai reduca de regulă din sensibilitate si sa obtina mai mult simt pragmatic, de actiune si de abordare a vietii. In acest an insa nu este exclus ca sensibilitatea emotionala sa se intensifice (mai ales in lunile de iarna) si sa se reflecte in comportamentul cotidian prin refuzul comunicării, care este esenta Geamanului, "hrana" sa de zi cu zi. Sentimental, va considera ca se simte mai bine singur si este posibil sa refuze toate propunerile amoroase (care nu vor fi putine).

RAC (OAIE) – 22 iunie -21 iulie

Un caracter profund si marinimos, cu iubire pentru copii. Poate fi usor ranit, se poate da la o parte rapid si poate lua o atitudine nepasatoare. Timid si sensibil la disconfort si privatiuni, va dori bogatia si armonia conjugala. Pe langa faptul ca este inchis de inhibitiile sale fara sens, va fi foarte generos si se va ocupa in mod si mai serios de casa si sarcinile sale. Daca va putea, va fi un patron al artelor. Nu poate sa traiasca singur si isi va face foarte multi prieteni, pe langa numerosii membrii de familie, care il fac fericit. Pentru acesti nativi, Anul Oii aduce prosperitate inainte de toate.

LEU (MAIMUTA) – 22 iulie-21 august

"Grandioasa" Maimuta va indeparta usor timiditatea adusa de acest an si va fi în continuare curajoasa si iute la minte. Maimuta va fi respectabila si va dori ca bunatatea si nobletea sa ii ridice nivelul de viata in care ea crede foarte mult. Mai putin pesimista si nu asa de sensibila la critica, aceasta persoana va fi foarte practica si va obtine tot ceea ce isi doreste. Nu va duce niciodata lipsa de caldura, ironiile din acest an fiind mai putin sarcastice. Financiar si sentimental va beneficia de ocazii iesite din comun, mai ales ca si starea de sanatate ii va da aripi.

FECIOARA (COCOS) – 22 august-2 septembrie

Distins, foarte simpatic, dar cam risipitor. Cocosul va fi mai cumpatat si mult mai atent cu banii. Din aceasta combinatie, va pune mai mult pret pe principiile economiei, devotamentului si judecatii la rece. Poate fi mai categoric, daca insusirile pozitive ale anului sunt folosite corespunzator. Sunt niste suflete inteligente carora le place sa invete, dar nu sa si actioneze ca pana acum, mai ales in folosul celorlalti.

BALANTA (CAINE) – 23 septembrie-22 octombrie

Cainele va adora sa fie in centrul atentiei si sa fie inconjurat de simpatie. Prietenia si acceptul celor din anturaj devin vitale. Poate sa para o persoana usuratica si sensibila, dar exista un grad de rezerva si de rezistenta. O autoritate in toate formele artei si frumosului, are un simt ascutit al echilibrului si culorilor. Va tinde sa fie om de cultura, stilat si poate grandios in felul cum se imbraca. Firea sa foarte deschisa il face sa isi ia pauze prea lungi si prea dese, sa numere "voturile" si sa adune intruna opinii. Este imperativ sa se afirme prin talentul sau si nu sub ocrotirea puternica a altora.

SCORPION (MISTRET) – 23 octombrie-21 noiembrie

O persoana puternica la minte si trup, dar inzestrata cu o finete in exprimare si creativitate, care pot pacali si pe cei mai buni psihologi. Isi asculta instinctul, persoana iubita, si in final opinia publica (exact in aceasta ordine). Dar orice altceva a pus in trecut la cale Mistretul, in acest an va evolua si va pune pret pe orice este legat de reusita lui. Nu ii va placea insa sa-i raneasca pe altii, laudandu-se dupa victoriile sale. Va actiona la limita autocompatimirii si ii va forta pe cei din jur să se implice. Succesul financiar va fi asigurat.

SAGETATOR (SOBOLAN) – 22 noiembrie-21 decembrie

Bine intentionat si intelept, cu o viziune foarte larga asupra intamplarilor si viitorului. Onest si direct, ocoleste totusi detaliile suparatoare si munca grea. Va dori, in acest an, sa cunoasca inaltimi noi si sa defineasca teorii avangardiste. Acest tip este mai mult atletic decat sensibil si poate sa rada de greselile sale si sa apeleze la o reala critica. Inzestrat cu un simt estetic si gusturi fine, va putea sa inventeze stiluri noi, indraznete. Increzator in puterile sale, va fi suparator prin sinceritate. Financiar si sentimental va fi protejat.

CAPRICORN (BOU) – 22 decembrie-20 ianuarie

Acest tip de nativ vede mai precis lucrurile pe care le doreste si nu se va feri sa aiba propriile decizii. Datorita norocului si bunavointei, va deveni si mai simpatic si va fi recompensat pentru greutatile si problemele lui. Mai putin recunoscator pentru postura de exceptie, nativul va juca un rol important in croirea propriului destin. Nu se va plange, chiar daca pe timpul verii va avea unele probleme de sanatate.

VARSATOR (TIGRU) – 21 ianuarie-19 februarie

In cazul acestui nativ va fi accentuata modestia. Ingaduitor, inzestrat cu intentii bune si generozitate, va dori sa se afirme mai repede. Puternicul Tigru poate sa nu se supuna si poate deveni razbunator si neconventional, in ciuda influentei acestui an, caracterizat si de sensibilitate si profunzime, Tigrul are puterea de a hotari solutiile de pacificare, chiar daca nu urmareste cu tenacitate popularitatea sa. Devotamentul il oboseste si ar vrea intai sa se distreze si apoi sa plateasca.

PESTI (IEPURE) – 20 februatie-20 martie

Extenuant si enervant, dar foarte atractiv, puternic si vesel, va darui deseori cea mai mare bucata de prajitura, din cauza bunatatii si altruismului sau. Poate fi emotiv si plangaret, atunci cand cade intr-o extrema. Un iubitor al scenelor pastorale, al vitraliilor, al muzicii de orga si al catedralelor. Casa personala este un loc mult mai sigur si "ascuns" pentru el. Ii va placea sa gandeasca, să analizeze, sa viseze, sa nu socializeze cu persoanele mai puternice decat el. Oricum, static sau activ, norocul financiar nu-l va ocoli!

Personalitati

Edison, Columb, Cervantes, Balzac, N. Iorga, Franz Liszt, Rudolf Valentino, C. Nottra, Laurence Olivier, Cesare Borgia, Benito Mussolini, Coco Chanel.