In acest an, pe 8 februarie, incepe Anul chinezesc al Maimutei de Foc. Indrazneala, spiritul ludic, dar mai ales inteligenta, vor fi calitati exacerbate intreg anul, astfel incat sansele de afirmare vor fi pentru toti nativii mult mai mari.

Din pacate, maimuta este lipsita de rabdare, prea energica uneori si uita cam repede sau pur si simplu se plictiseste. 2016 cere eforturi mari pentru finalizarea planurilor, care oricum sunt puse in practica greu.

Semnul zodiacal este de un umanism pur si este posibil ca toti sa avem o deschidere mai mare catre cultura, istorie, politica si religie, chiar daca dezbaterile vor fi prea acide. Emotiile vor fi maxime si nu va fi exclus sa se asiste la "explozii" verbale si noi iesiri in strada. Cei care vor fi apatici, plictisiti sau lenti la minte nu vor putea face fata stresului. Toti vom fi foarte suspiciosi, mai ales ca va fi nevoie sa respectam fara drept de apel indicatiile "sefilor".

In general, va fi un an de bun augur pentru Sobolani, Boi, Dragoni, Cai, Maimute si Cocosi. Ar putea fi un an dificil pentru Tigri, Serpi, Caini si Porci. Iepurii ar trebui sa aiba grija la investitii. Oile ar trebui sa aiba mai multa grija de sanatatea lor.

Ani de nastere pentru zodia Maimutei: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.