Noul an chinezesc se va „instala” incepand cu 28 ianuarie 2017 si va „activa” pana pe 15 februarie 2018. Semnul zodiacal al acestui an va fi Cocosul de foc. Este un an in care se vor construi averi sau se vor reface unele risipite din diverse motive. Nu se va obtine nimic prin diplomatie, relaţiile internaţionale pastrandu-se la nivelul anului precedent.

NATIVUL COCOS

Pentru a supravetui, Cocosul trebuie sa priveasca spre pamant, dar este cel mai neobisnuit si enigmatic dintre toate semnele zodiacului chinezesc. Pare agresiv si sigur pe el, dar el in realitate e un conservator. Nativul Cocos este mandru de penele lui si vrea sa aiba un apect perfect. Toti Cocosii sunt exagerat de mandri in demnitatea lor si nu o sa vedeti nici unul umil. Va avea permanent figura curata, dichisita si oriunde se va duce va afisa o tinuta aparte. Sunt doua tipuri de Cocosi: unul este tacut si serios si celalalt este foarte vorbaret si coleric. Toti sunt interlocutori dificili. Cu toate acestea iese in evidenta pentru ca este ordonat, destept, curat, clar, decis, onest, vioi si direct. Poate fi insa critic pana la limita agresivitatii.

Ii place sa discute, sa se certe, sa arate cat de destept este, de multe ori chiar si cu privire la sentimentele altora. Daca este criticat, are reactii neplacute. Pentru el, situatiile care cer discretie, abilitate si delicatete sunt neplacute, fiind prea putin diplomat. Drumul lui consta in a examina si a incerca sa ii faca si pe ceilalti sa gandeasca la fel ca el. Sportiv de performanta, Cocosul, atunci cand este in centrul atentiei, straluceste. Atragator, nteligent, vesel, maretul Cocos nu va rata nicio ocazie de a trece in contul sau o noua realizare sau o noua aventura.

Daca aveti de gand sa il captivati printr-o discutie in contradictoriu, trebuie sa fiti pregatit pentru o lupta grea si durabila, deoarece el are puteri regenerative foarte mari, lucreaza bine si va poate extenua. Cocosul considera ca are dreptate intotdeauna, ca e singurul care poate trage concluziile necesare si sa isi prezinte parerile ca perfecte. Datorita vitejiei sale si ezitarilor, Cocosul nu este chiar foarte sigur pe el si de aceea va avea parte de mari deziluzii datorate tendintei sale spre grandoare.

Va avea grija pana si de ultimul ban si, inainte ca dv. sa va dati seama, el va infiinta propria sa minibanca, dand imprumuturi si trezind interesul celor mai putin atenti sau grijulii. Puteti sa va increditati banii unui Cocos cu incredere, daca ati avut probleme cu finantele din cauza unei lipse de autocontrol. Va va face un buget protejat, blindat chiar si de cate ori vreti sa atingeti banii sau sa luati mai mult decat trebuie. Puteti fi sigur ca el face totul pentru binele dv. Cocosul este semnul economului, dar ii si plac aranjamentele complicate. Ca sa puteti intelege mai bine un Cocos, trebuie sa acceptati inclinarea lui spre opozitie. Asta si din cauza ca ii poate asigura un exercitiu al mintii.

Fiind o persoana eleganta careia ii place sa atraga atentia, uneori tinde sa isi supradecoreze casa, biroul sau chiar pe el insusi. De asemenea, este foarte miscat de medalii, titluri onorifice si orice rang. Toti Cocosii se vor chinui sa obtina macar un titlu profesional, sa castige o recompensa sau sa primeasca o medalie. In privinta banilor, va fi darnic doar cu familia si cei apropriati si asta doar pentru a primi iubirea si pretuirea urmasilor.

Cocosii au un ochi ascutit pentru detalii, insa nu iau in calcul slabiciunile omenesti. Nativul Cocos este sincer in dorinta lui de a-i ajuta pe ceilalti si are intentii bune in toate faptele sale. Pare atat de puternic si din cauza ca este foarte pozitiv in certitudinele sale pe care tinde sa le ascunda in mintea sa de privirile celorlalti. Cocosul este curajos, cavaler atunci cand este presat, dar cateodata isi duce eroismul dincolo de ceea ce se cere in mod normal.

NATIVA COCOS

Nativa Cocos este de obicei cu picioarele pe pamant. Va lucra fara sa se agite foarte mult si este foarte eficienta. Va puteti baza pe ea deoarece are foarte multa energie pe care o dedica pasiunilor sale. Nu veti gasi prea usor o femeie mai saritoare decat ea, exceptand femeia Bou. Desi ea face lucrurile ca si cum ar fi presata de cei din jurul ei, realitatea e ca ii place sa aiba o viata agitata. Poate pentru unii timpul liber inseamna plictiseala, insa ea pur si simplu se plictiseste. Pentru nativa Cocos, rutina inseamna mult si este mereu in grafic, uneori chiar inainte de termen. E la fel de competenta si eficace ca nativul Cocos, doar ca nu face la fel de mult zgomot.

Se supara greu, este raspunzatoare, atenta, poate excela in lucruri de precizie, teste, prelucrari artistice sau pregatire de studii de anvergura. Este posibil sa ajunga o profesoara ingaduitoare si exigenta sau o atenta si prudenta mama sau doar o sotie cuminte. Nu poate suporta sa vada ca faceti greseli atunci cand ea le poate preveni. Drept urmare, de cate ori o sa va impotmoliti o sa va ajute, si de cate ori o sa va balbaiti o sa va spuna lucruri frumoase. Cu devotamentul ei dus la extrem, ea poate aborda orice subiect.

Are remedii pentru orice fel de boli si sfaturi pro si contra. Este ordonata, sigura si ii place sa se ocupe de repartizarea sau organizarea lucrurilor.

Stie cum sa ii faca pe superiori sa o placa si cine sa ii foloseasca mintea agera si eficace. Chiar daca are un scop de atins si energii nelimitate, devine uneori prea sigura de ea si poate gresi in a-si duce la capat responsabilitatile. Va gasi bani si va avea succes in cele mai neobisnuite locuri. Chinezii spun ca: "gainile, cu ciocurile si ghearele lor, pot gasi hrana chiar si in cele mai nepotrivite locuri". Se mandreste cu familia ei si le va permite orice membrilor acesteia, dar nu va lasa pe nimeni sa ii ia locul. Nu intotdeauna ii ies lucrurile asa cum doreste, dar fiind o intreprinzatoare mereu visatoare, cu multe ambitii si intentii bune, e menita succesului in afaceri. Nu trebuie sa ii fie subestimate puterile.

Nota: Astrologul Tina Rizea a incetat din viata in data de 16 decembrie 2016. Previziunile astrale au fost realizate inainte de trecerea in nefiinta.