La 7 februarie 2008, pe aspectul de Luna Noua, incepe Anul Sobolanului de pamant in zodiacul chinezesc. In tot acest an, linistea si pacea vor fi doar simple aparente, deoarece majoritatea nativilor vor fi influentati de lacomia si agitatia specifice semnului zodiacal al sobolanului. Ambitia va fi exacerbata si deseori se va apela la minciuni si speculatii (in cel mai fericit caz, se vor atinge culmile dorite prin sclipiri de inteligenta pragmatica).

Altruismul si mila vor functiona doar in cadrul unor grupuri restranse, bazate pe grade de rudenie ori pe relatii de natura etnica. Este posibil (avand ca referinta ultimul an al Sobolanului) sa aiba loc, din punct de vedere politic, o schimbare de stafeta si afirmarea unei noi "garnituri" de lideri. La fel de posibila este aparitia unui lider de sindicat, care sa reuseasca unirea confederatiilor actuale, din nefericire, in scopuri personale.

Financiar, este perioada propice pentru marile "tunuri", nu intotdeauna legale, care vor afecta indeosebi pe micii intreprinzatori, incarcati oricum peste masura de blocajele economice. Sistemul bancar se va adapta greu la conditiile dictate de speculanti. Se vor adanci enorm diferentele intre cei foarte bogati si cei extrem de saraci.

Nu este exclus sa creasca rata criminalitatii si a delictelor de natura economica. Cu siguranta, va creste insa si rata natalitatii, imposibil de explicat prin analizele sociologice ori medicale.

Intreg acest an, are la baza pamantul care va fi instabil, alunecos si supus unor continue schimbari.