Anul 2011, in zodiacul chinezesc corespunde Iepurelui de Metal. Conform mitologiei chinezesti, Iepurele de Metal, reprezinta simbolul rezistentei. Noul An chinezesc va incepe pe 03 Februarie 2011.

Echivalent in astrologia europeana: zodia Pesti

Piatra norocoasa: smarald, jad

Cele mai bune ore: 5-7 dimineata

Sezon : primavara, luna martie

Culori norocoase: gri, alb

Moto: „sunt ambitios”

Directia norocoasa: Est

Compatibilitate maxima: capra, porcul

PERSONALITATE

Iepurele (pisica) are calitati remarcabile: inteligenta, creativitate, compasiune, sensibilitate, intuitie, diplomatie, siretenie in atingerea scopurilor. Prefera sa evite conflictul, abordand calmul, crede cu tarie in prieteni si familie. Intotdeauna poate gasi solutii pentru orice fel de probleme, are un talent deosebit de a se descurca in cele mai dificile situatii, stie sa se faca remarcat si cade mereu in picioare. Se simte cel mai confortabil acasa la el si locuinta lui va fi tot timpul bine ingrijita. Este destul de conservator, manierat si elegant. Datorita naturii lui timide, de multe ori va fugi de situatiile agresive si de competitie. Marele defect al iepurelui este lenea (poate ajunge sa doarma pe lauri si nu se mai oboseste pentru a-si mari avantajele).

CARIERA

Ar trebui sa lucreze mai mult la dezvoltarea increderii in propria persoana si la dezvoltarea valorilor personale, deoarece aceste lucruri il pot ajuta sa se simta in siguranta. In relatii, tinde sa dea mai mult decat primeste si asa ajunge la asteptari nerealiste si situatii nesanatoase. Are nevoie de un partener care sa nu profite de el. Este un foarte bun comunicator, acesta fiind motivul pentru care prietenii si cunostintele pot cauta sfatul lui. Poate fi scriitor, editor, terapeut, medic, administrator, ori profesor.

O persoana cu foarte mult noroc in viata, cu mult bun gust si rafinament, cu o vorba dulce si amabila, cu mult tact si simt diplomatic, iepurele adult poate deveni un excelent politician sau diplomat de cariera. In general, iepurele lasa impresia ca stie mai multe decat spune, fapt care ii asigura libertatea de miscare si il ajuta sa isi rezolve propriile afaceri. Astfel, in orice imprejurare neplacuta, iepurele cade intotdeauna in picioare.

COPILUL

Simpatic, ascultator si manierat, copilul iepure este foarte usor de disciplinat. Invata usor si bine, nu este agresiv si nu va avea necazuri cu ceilalti copii. Isi ajuta parintii in gospodarie si va spune doar ce crede el ca vreti sa auziti. Asta nu inseamna ca nu va face tot ceea ce vrea el.

BANI

Viclean in aranjarea afacerilor, cu o fire linistita, docila si inselatoare, chibzuita si grijulie cu propria persoana, fiti siguri ca are o vointa puternica si isi urmareste propriile interese cu foarte multa precizie, dar dintr-o pozitie modesta si umila.

RELATII

Foarte manierat, nu va folosi niciodata cuvinte vulgare, gandind ca orice situatie se poate rezolva elegant si pana sa banuiti dv. ce crede cu adevarat, i-ati si dat aprobarea fara sa va dati seama.

Egoist, hipersensibil, lenes si foarte indiferent, putem spune ca iepurele este destul de represiv, daca ii este amenintata afacerea sau viata de familie. Dezgustul pentru certuri si dorinta pentru o viata cat mai usoara nu il vor face sa accepte niciodata compania oamenilor cu mare risc. Iepurele pur si simplu sare peste obstacole si este destul de destept sa stea departe de necazuri.

Nativa iepure

Doamna Iepure, spirituala, intelegatoare si amabila cu familia si prietenii, este totusi destul de cruda si barfitoare cu ceilalti. Are mare nevoie de confort si de lux si nu va ezita sa faca o casatorie din interes. Cu aceleasi miscari gratioase si fermecatoare, isi rezolva toate problemele. Copiilor sai nu le va lipsi insa nimic.

Iepurele de Metal

Metalul ii da Iepurelui un comportament mai energic decat in cazul celorlalte elemente (apa, foc, lemn, pamant). Acestia sunt foarte ambitiosi si pot fii chiar sireti in relatiile cu ceilalti. Sunt devotati in actiunile lor, fiind niste parteneri pasionali, dar nu-si exteriorizeaza afectiunea. Determinarea lor le poate afecta munca, relatiile personale, fiind cunoscuti prin faptul ca se „cufunda” efectiv in proiectele sale, profesionale si personale.

Compatibilitati

O mare influenta asupra compatibilitatii zodiilor si a caracterului nativilor din aceste zodii o au anul nasterii prin elementul sau (foc, aer, apa, pamant, metal, lemn) si Ascendentul prin semnul care domina ora de nastere.

Iepure-Sobolan

Buni amici, se respecta reciproc, colaboreaza bine, dar nu mai mult decat atat.

Iepure-Bivol

Relatie moderata. Vor coopera, dar nu au mai nimic in comun.

Iepure-Tigru

Cu multe neintelegeri si cu prea putina incredere a unuia in celalalt, este bine sa se intalneasca cat mai rar.

Iepure-Iepure

Relatii bune de colaborare si de ajutor reciproc.

Iepure-Dragon

Au unele interese comune si chiar daca mai apar neintelegeri, incearca sa le rezolve.

Iepure-Sarpe

Colaborare buna, cu multe rezerve ale unuia fata de celalalt. Se tolereaza reciproc. Nimic nu ii atrage pe unul catre celalalt.

Iepure-Cal

Nu vor lucra bine impreuna si nu exista intre ei decat conflicte.

Iepure-Capra

Relatie excelenta. Cu multa iubire si intelegere, vor fi fericiti impreuna si vor avea multe succese.

Iepure-Maimuta

Relatie moderata. Nu au prea multa incredere unul in altul, dar cu timpul relatia poate deveni buna.

Iepure-Cocos

Incompatibilitate. Nu vor cauta decat sa se domine reciproc.

Iepure-Caine

Relatie foarte buna. Cu foarte multa incredere si respect reciproc, cele doua semne vor avea multe reusite impreuna.

Iepure-Mistret

O legatura durabila, plina de iubire, desi mai pot aparea si unele conflicte.