Claparul trupei The Doors, Ray Manzarek, unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup de rock condus de Jim Morrison, a murit luni in Germania din cauza cancerului, informeaza un comunicat publicat pe pagina de Facebook a grupului si citat de AFP.

Manzarek a reformat grupul in ultimii ani, in pofida absentei carismaticului lider care a murit in 1971 la varsta de 27 de ani.

Americanul de origine poloneza a murit inconjurat de sotia si familia sa intr-o clinica din Rosenheim, "dupa o lunga lupta impotriva cancerului tractului biliar", mai scrie comunicatul.

Ray Manzarek, care s-a stins din viata la varsta de 74 de ani, il intalnise pe Morrison la Venice Beach, in California, inainte de a forma impreuna grupul cunoscut pentru piese precum "Riders on the storm" (1971).

Formata la Los Angeles, in mijlocul anilor 1960, trupa s-a bucurat de un mare succes international cu vanzari de peste o suta de milioane de albume si mai multe premii. Daca motto-ul "sex, droguri si rock'n'roll" i-a adus sfarsitul lui Jim Morrison, Manzarek a continuat sa faca muzica dupa moartea acestuia avand numeroase colaborari cu alte trupe. Manzarek a castigat un mare succes in 1998, odata cu publicarea biografiei sale, "Light My Fire: my life with the Doors."

Slash, chitaristul trupei Guns N 'Roses a fost printre primii care i-au adus un omagiu pe contul sau de Twitter: "Odihneste-te in pace Ray Manzarek, cuvintele nu sunt de ajuns."