Miss Filipine, Megan Young, a castigat sambata titlul Miss World, in cadrul concursului organizat pe insula indoneziana Bali, unde au fost desfasurate importante dispozitive de teama unui posibil atac al islamistilor, majoritari in Indonezia, informeaza AFP.

Megan Young (Filipine)Foto: Agerpres/AP

Megan Young, in varsta de 23 de ani, a concurat pentru titlul de Miss World 2013 cu alte 128 de participante. Filipine, tara pe care tanara a reprezentat-o, s-a clasat anul trecut pe locul al doilea anul trecut in cadrul aceluiasi concurs.

Megan Young s-a nascut in Statele Unite ale Americii, tara pe care a parasit-o la varsta de 10 ani. A studiat cinematografia si a avut cateva aparitii pe ecran. Potrivit AFP, visul ei este de a trece in spatele camerei si de a deveni regizor. Megan Young se descrie ca fiind "o persoana ambitioasa" care adora sa citeasca cartile din seria Harry Potter si sa joace jocuri video, potrivit site-ului Internet al Miss World.

Ca si predecesoarele sale, castigatoarea din acest an a titlului de Miss World a izbucnit in lacrimi la primirea coroanei, spunand, ca va fi "cea mai buna Miss World a tuturor timpurilor".

Ceremonia, care a avut loc in premiera in Indonezia, tara cu cea mai mare populatie musulmana din lume, s-a desfasurat sub protectia funui contingent important de forte de ordine dupa ce islamistii au denuntat evenimentul drept "un concurs de prostituate".

Statiune balneara de lux Nusa Dua, din partea de sud a insulei Bali, a fost transformat pentru aceasta ocazie intr-o tabara fortificata. Enclava cu hoteluri de lux a fost pazita de un dispozitiv de siguranta impresionant, trupe de interventie, tunuri de apa si caini de politie, in timp ce in interiorul centrului in care s-a desfasurat evenimentul, inconjurat de palmieri, s-au aflat reprezentantele a peste 120 de tari si camerele de luat vederi a 180 de tari.

Autoritatile din Bali, insula care a fost in 2002 scena celui mai grav atac cunoscut vreodata de Indonezia, soldat cu 202 morti, s-au temut de mania islamistilor care au promis sa perturbe concursul.

Ambasadele Statelor Unite ale Americii, ale Marii Britanii si Australiei si-au avertizat cetatenii cu privire la un posibil "atentat" asupra competitiei, fara a da mai multe informatii.

Mii de musulmani radicali indonezieni au iesit in strada in ultimele luni, descriind competitia drept un "concurs de prostituate", ceea ce a determinat guvernul sa ordone ca finala, programata initial sa se desfasoare in apropiere de capitala Jakarta, sa fie transferata pe insula Bali.