Am intrat in coliziune directa cu roscovana sexoasa care face talkshow-ul de weekend. Rasuflat, daca ma intrebi pe mine, super-nemaipomenit daca o intrebi pe Laura. Tipa, adica Roscata, e viespe rau. Subtire, foarte inalta, ascutita de sus pana jos. Nici nasul nu face exceptie de la regula. Ascutit si in vant, ca o provocare permanenta adresata masculilor din zona.

Este femeia snur, cu boala la imitatia de leopard si rosu visina putreda. Noroc cu fatada. Da, categoric a avut noroc cu mutra. J’ai jamais vu asemenea buze. Este toata numai bot; Angelina Jolie e mic copil pe langa ea! Dama asta se crede cea mai cea si umbla vorba ca are ziua ei, insemnata cu rosu, in calendarul cu vedete al postului.

A aterizat in televiziune prin fostul ei iubit, operator, si in nici jumatate de an a ajuns sa aiba poza pe perete, in galeria vedetelor si statul de plata garnisit cu sume astronomice. „Da bine cu fundul, iar gura...ai vazut ce gura are?!”, m-a intrebat in extaz colegul meu Alex. Am incercat sa aflu si eu una, alta despre Roscata.

In afara de Alex, oamenii nu au prea marsat la conversatie. Nu stiu ce naiba au cu totii in redactia asta. Cu Alex ne-am placut din prima. Noi doi avem ceva in comun. Suntem mai destepti ca ceilalti. Ei bine, da, admit cu modestie ca eu sunt mai desteapta si ca el. Nu inseamna ca trebuie sa si afle asta.

Mi-a facut-o strecuratoare pe Roscata. Din „sugativa interesata” nu a scos-o. Cica Seful cel Mare in persoana ar fi beneficiat de serviciile ei, evident dezinteresate. Si, dupa cum se vede, a fost multumit. Asta e de la mine, ca Alex sustine ca a trecut si el printre picioarele ei super long, candva, la inceput, cand Roscata lucra la montaj si ca nu a fost mare lucru.

Nu a fost mare lucru my ass! Un frustrat, ca toti frustratii din tara asta. Din punctul meu de vedere, demoazela este K-lumea la superlativ. Uite o fata care stie ce vrea. Imi place.

Bine, in fata papagalului de Alex am infierat-o zdravan si am facut pe revoltata cand am aflat ca, dupa ce a ajuns mare si tare, i-a dat un sut in fund operatorului pagubos si s-a mutat singura intr-un penthouse din centru, unde primeste vizitele amicale ale unui presedinte de club de fotbal din provincie. Ma rog, daca poti numi provincie al doilea sau al treilea mare oras al tarii.

Pe masura ce imi povestea toata chestia asta, Alex se invinetea vizibil. O fi invidie? Habar nu am, oricum nu este primul complexat din lumea asta caruia i se pare ca femeilor le este mai usor sa faca bani doar fiindca poseda fund si alte accesorii, pentru care barbatii adevarati sunt gata sa plateasca. Problema lui este de fapt cu totul alta.

Nu sta nici una mai de doamne ajuta de vorba cu el, asa ca a cules si el ce si-a permis. Am aflat la bufet ca s-a incurcat cu o nebuna supraponderala care il duce si il aduce cu masina (masina ei!), il suna de 10 ori pe zi, iar in week-end-uri il cara de lesa la ai ei, la tara, undeva pe langa Tartasesti, sa ajute in gospodarie. Barbat, ce pana mea!

Fara sa vreau, buzatei asteia senzationale i s-a pus pata pe mine. O intamplare nefericita, culmea! si intr-o zi de marti, mi-a adus un inamic al naibii de puternic.

Asta imi trebuia, dupa ce m-am chinuit atat sa intru pe sub pielea Morocanosului, sa o fac pe Laura sa joace cum ii cant eu si, in general sa ii las pe toti sa creada ca sunt o fatuca linistita, fara mari ambitii, fericita doar ca poate respira aerul rarefiat al genialitatii lor! Eram la machiaj, cu Vica, probam niste farduri din trusoul Roscatei.

(Vica ma iubeste ca o mama de cand a aflat cum ma sacrific eu pentru familia mea amarata si cum fac eu naveta zilnic la spital, la mama mea imaginara.

Nici nu putea sa nu afle, ca aici, in cloaca asta, esti turnat inainte de a gandi o chestie, d’apoi sa o mai si spui.) Vorbeam despre una, alta si uite asa, deodata am avut un acces de incredere in oameni si i-am spus Vicai ce aflasem de la Alex. Femeia nu a somat nici ea si mi-a mai furnizat, la schimb, cateva picanterii. Bine, la cei aproape 50 de ani ai ei, Vica este de o alta planeta.

Adica i se pare mare scofala sexul total si se balbaie toata cand povesteste cum Roscata a facut o demonstratie de mare clasa intr-un team building numai pentru high class-ul trustului . Le-a aratat oamenilor importanti din compania asta in cate feluri poate o fata desteapta folosi o sticla de Dom Perignon.

Aceea a fost clipa in care Roscata a devenit o legenda vie a postului si cand toti cei care o mancau de fund s-au dat umiliti la o parte. Ei, si cand Vica era in toiul naratiunii, iar eu plasam ironii de doi bani, din camera de alaturi, un fel de dressing unde vedetele se schimba inainte de a intra in direct, apare Roscata. Am inghetat.

Probabil ca era acolo inca inainte de venirea mea, deci a auzit totul. Fuck! Roscata a traversat indiferenta incaperea, s-a admirat fugar in oglinda, iar cand a trecut pe langa mine mi-a aruncat cea mai verde-venin privire de care am avut parte vreodata. M-au trecut sudorile instantaneu. Am schitat un zambet umil si ca o tampita ce sunt i-am spus ca arata foarte bine in rosu.

Fara nici un cuvant, si-a aprins tacticos o tigareta, a tras cateva fumuri privindu-se in oglinda si apoi a aruncat-o pe jos. Adica la mine in poala, ca asta era obstacolul intre tigara si linoleum. Dupa care, Pa! A plecat dand din fund.