Cocotata artistic pe scaunul incomod de la bar sta o femeie traznet. Este la fel de frumoasa in realitate ca pe sticla. Tunsoare bob, machiaj artistic din abundenta, taior very professional. Isi misca usor picioarele superbe si, intr-un semiprofil studiat, aprinde cu gratie o tigara subtire, extrasa cu nonsalanta din pachetul roz bombon de Lady Diamond.

Pe scaunul din dreapta, ii vorbeste animat un domn negricios si important, cu mutra de sef de tulumba la REBU, facut intelectual pe puncte. Absenta, diva blonda isi admira manichiura si din cand in cand trimite rotocoale de fum in tavan.

Negriciosul peroreaza de zor, tuseste, scutura o urma inexistenta de scrum de pe senzationalul outfit de culoare deschisa al divei si isi pipaie nervos nodul cravatei scumpe.

Oh God, ce am facut sa merit tot ce mi se intampla? Respir cu nesat aerul imbacsit de nicotina si de glorie, ii mai cer un espresso macho boy-ului de la bar si trag discret cu urechea la conversatia zeilor. Nu aud mai nimic, dar nu conteaza. Sunt aici si asta imi ajunge! Impart aceeasi incapere cu Blonda de la stiri si stau chiar in coasta Negriciosului.

Omul care a bagat spaima in politicienii zilei! Ella, ai dat lovitura! Flit bai fraierilor, ca nu mor caii cand vor cainii.

„La machiaj, rapid. Pe unde umbli, ca te cauta toata lumea!”, ma smulge din reverie o don’soara cu botisor de soricel si freza baieteasca. Ooops! Mi-am uitat mobilul in birou, de aia nu dadeau de mine! O iau la picior pe coridorul lung, unduindu-ma sexy pe tocuri. Nu ma baga nimeni in seama. Aici sunt NIMENI. Deocamdata, baieti. Wait and see, Ella este pe cai mari.

Navalesc in birou, insfac vraful de stiri la care am muncit ca o descreierata toata dimineata si fug la machiaj. Ma asteapta Guru, asa ca nu am timp sa ii intorc complimentul tipului de la Sport. „Super caroserie! Cand ma lasi la volan?”, mi-a spus privindu-ma cu inteles in timp ce ni se incrucisau traiectoriile.

I bet, dar Guru intra in direct in zece minute si nu am timp de fleacuri. Am ajuns la timp ca sa observ ultimele retusuri pe care Vica, machioza, le aduce fizionomiei grave a rautaciosului si nu mai putin celebrului moderator de talk-show-uri nocturne. „Materialele”, ingan cu o voce pierduta, intinzandu-i hartiile.

Instantaneu mi-o fur „Ce-i cu vocea asta de parasuta proasta?”. Nu am un raspuns. Imi vine sa intru in pamant de rusine. „Treci pe la Kati si spune-i ca EU am spus sa te puna pe lista pentru cursurile de dictie”, vorbeste Guru plictisit, fara a-mi arunca nici o privire.

„Si nu mai fuma porcarii, ca te dau afara”, apuc sa mai aud in timp ce o iau la trap catre studio.

De cand am lasat balta agentia Baschetbalistei si am mers pe mana Corei venind in televiziune, traiesc ca intr-un vis. Atatea vedete pe metru patrat nu am vazut in viata mea. Cora, ea insasi vedeta la Meteo, m-a dus de mana la top management si a garantat ca sunt o achizitie buna. Urma sa inlocuiesc un editor care plecase la concurenta.

Business-ul se extindea si aveau oricum nevoie de fete noi. Nimeni nu mi-a cerut nici CV, nici recomandari. Cuvantul Corei a fost de ajuns, iar Seful, capo di tutti capi, mi-a spus sa trec pe la HR, ca el nu discuta despre salarii. Dur tipul. Toata lumea ii stie de frica, taie si spanzura, face si desface vedete. Are nas la oameni si face rating din nimic.

Din prosti face genii, iar oamenilor destepti le arata ca sunt zero daca nu au spate. Cand intalneste unul cu sira spinarii nu se lasa pana nu-l indoaie. Din cand in cand da de pamant cu propriile-i creatii, concediindu-si oamenii din senin. Asa, ca sa se stie cine este Seful!