Solistul trupei Kalush Orchestra, Oleg Psiuk a compus melodia "Stefania" care a câștigat Eurovision 2022, fiind inspirat chiar de mama sa, Stefania, căruia îi spunea foarte rar în copilărie că o iubește, potrivit postului ucrainean de televiziune „1+1”, citat newsmaker.md.

Stefania, mama lui Oleg Psiuk, solistul Kalush OrchestraFoto: Captura video - 1+1

O lumea întreagă a aflat de existența trupei Kalush Orchestra din Ucraina după ce a câștigat marele trofeu la Eurovision 2022. Cu această ocazie a devenit celebră și Stefania, mama liderului Kalush Orchestra.

Stefania Psiuk a declarat într-un interviu pentru postul ucrainean de televiziune „1+1” că este copleșită de atenția de care are parte de când trupa fiului său i-a făcut cunoscut prenumele în întreaga lume.

Mama solistului Kalush Orchestra a povestit că acum trebuie să poarte o pălărie neagră pentru a nu fi recunoscută pe stradă.

„M-am dus la piaţă ca să mă uit la ceva, și o femeie îmi spune: “Doamna Stefania, mama vedetei. Putem să ne fotografiem cu dumneavoastră?. Eu spun: “Fotografiați-vă, dar nu ştiu dacă vă trebuie. Altceva ar fi fost dacă v-aţi fi fotografiat cu fiul meu”, a povestit Stefania.

Interviul cu Stefania Psiuk la minutul 12:30

Stefania Psiuk este vânzătoare și visa ca fiul ei, care chiar luni împlinește 28 de ani, să îmbrățișeze o carieră în IT, însă acum este mândră că fiul ei a devenit artist.

Cu toate acestea, stilul lui vestimentar din adolescență nu a fost pe placul Stefaniei.

„Îi spuneam: se îmbracă așa doar boschetarii. Acum este bărbat în toată firea, însă în clasa a 7-a era micuț, slab, iar pantalonii cu 10 mărimi mai mari”, a povestit Stefania în interviul televizat.

Stefania Psiuk a fost felicitată și de Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski, pentru reușita fiului ei.

„Doamna Stefania, mama lui Oleg Psiuk. Împreună cu dumneavoastră, suntem mândri de fiul dumneavoastră. Împreună cu dumneavoastră, ne bucurăm de victoria incredibilă a Kalush Orchestra la Eurovision", a scris Olena Zelenska pe canalul său de Telegram, potrivit Ukrinform.

Stefania, piesa care a câștigat Eurovision 2022 conține versuri care exprimă dorul de casă.

„Întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse” este unul dintre versurile emoționante scrise de Oleg Psiuk înainte de invazia Rusiei în Ucraina, care acum au o și mai mare însemnătate pentru toți ucrainenii, fiind interpretate ca un strigăt de mobilizare și un omagiu adus națiunii.