Creatoarea britanica nu s-a dezmintit nici anul acesta. Excentrica Vivienne Westwood a reusit din nou sa fie centrul atentiei la Saptamana Modei de la Milano cu colectia pentru barbati pentru primavara-vara lui 2009.

Vivienne si-a luat ca model de inspiratie tiganul nomad si a creat o colectie agresiva in care a combinat elementele dupa placul ei, fara sa tina cont de fortarile de alaturari. Si evident ca nimeni nu a indraznit sa sopteasca macar vreo critica la adresa creatoarei.

Colectia cuprinde printre altele pantaloni cu talie joasa si nasturi supradimensionati; camasi cu maneci suflecate si maneci in vant, partial rupte; tricouri mulate si boxeri, pantofi din material textil cu varf patrat, curele cu catarame supradimensionate si lanturi groase de aur.

Cheia intregii colectii a fost o combinatie intre dungi si carouri. Modelele verticale si orizontale au fost combinate intr-un mod care denota putere.

Desi pe catwalk au urcat si modele de etnie rroma, tatuati, cu tunsori salbatice, grasi si cu dinti de aur, colectia Viviennei Westwood a fost deja catalogata drept o atractie principala a anului viitor pentru gay si metrosexuali.