Chipul unei femei poate dezvalui amanunte despre personalitatea sa, in timp ce chipul unui barbat nu tradeaza nimic, arata un studiu recent realizat de specialistii de la Universitatea din Glasgow si New Scientist.

Acestia au studiat in ce masura caracteristicile personalitatii pot fi identificate dupa "aparente". S-a demonstrat astfel ca un chip de femeie este mai usor "de citit" decat un chip de barbat.

Dr. Rob Jenkins, de la Universitatea Glasgow, specialist in interactiunea sociala si conducator al studiului, a declarat ca "nu ne asteptam sa existe asemenea diferente intre femei si barbati la acest capitol".

Participantii la studiu, peste 1.000 de cititori New Scientist, au trimis cate o fotografie in prim-plan si amanunte despre personalitatea lor, mai exact, cat de amuzanti, religiosi sau increzatori se considera.

Alte 6.500 de persoane au incercat sa asocieze apoi profilul participantilor cu o fotografie. Concluzia: chipurile femeilor dadeau dovada de "mai multa transparenta". Astfel, 70% din cei 6.500 au fost capabili sa identifice un chip "norocos", in timp ce 73% au identificat chipul "religios".

Este de precizat faptul ca femeile care se considera pline de umor au fost deosebit de dificil de identificat.

In ceea ce priveste barbatii participanti la studiu, personalitatea lor nu a putut fi deslusita pe baza trasaturilor in nici macar un caz.